Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Priešpaskutinis Dakaro etapas: startas traukos lenktynių stiliumi ir gausybė kopų

Dakaras artėja pabaigos link. Kuo toliau, tuo labiau aiškėja viena tiesa – laimėti likusiuose kilometruose bus galima nedaug, bet pralošti įmanoma viską. Devintasis greičio ruožas drieksis maršrutu Piskas-Piskas. Čia sportininkams teks įveikti 410 km, iš kurių 313 km sudaro greičio ruožas.
„Agrorodeo“ ekipažas
„Agrorodeo“ ekipažas / Komandos nuotr.

Daugiau Dakaro 2019 naujienų rasite paspaudę čia.

Apie devintojo greičio ruožo specifiką papasakoti sutiko vienas labiausiai patyrusių bekelės šturmanų Lietuvoje – „Agrorodeo“ strategas Saulius Jurgelėnas. Jo teigimu, ši diena taip pat nebus lengvesnė už praėjusias. Kaip sako šturmanas, šio Dakaro scenarijus parašytas idealiai. Visa kulminacija, kaip ir prideda, perkelta į lenktynių galą.

„Mažiau, ženkliai mažiau feš-fešo, bet pridėta kažkiek sunkesnių kopų. Trinsimės panašiam masyve, tik kažkur persikirs taškai, kuriuose važinėjome vakar ar netgi antrame greičio ruože. Diena bus pasunkinta kopų prasme. Slėniuose bus ilgesnių tiesiųjų. Absoliučiai didžioji greičio ruožo dalis bus minkšta. Startuosime kopose ir finišuosime kopose. Finišas bus minkštose ir pavojingose kopose. Tai yra lūžtančios kopos – pagal plauką užvažiuoji nuožulniai ir krenti žemyn. Tai reikalaus atsargumo, nes smėlis labai minkštas“, – sakė Saulius Jurgelėnas.

VIDEO: Saulius Jurgelėnas apie 9-ąjį greičio ruožą: „Bus ženkliai mažiau feš-fešo“

Šiandien Dakaro dalyvių vėl laukia grupinis startas. Eilėjė išrikiuoti, tarsi traukos lenktynėse, startuos po 10 motociklų. Automobiliai startuos grupėmis po 4.

„Sąrašas taip sudėliotas, kad konkurentai, esantys absoliučioje įskaitoje šalia, startuos kartu. Mūsų su Benediktu skirtumas yra apie 5 minutes, tai mes startuosime, atrodo, ketvirtoje bangoje, o Benediktas su Antanu – kitoje bangoje. Už penkių minučių. Visi keturi bandys atsiplėšti vienas nuo kito. Jeigu jau matėme tokį startą papludimyje, tai dabar šios lenktynės bus kopose. Už penkių šimtų metrų nuo starto – pirmas kopų nusileidimas.

Tai psichologiškai vairuotojus labai provokuojantis dalykas lenktyniauti tarpusavyje ir nepasiduoti. Yra tikimybė kažkam perlipti savo galimybių ribas arba prarasti atsargumą, ko nelinkiu nė vienam iš dalyvių. Tai gali pasibaigti skaudžiais nusileidimais ant nosies arba tiesiog apsivertimais“, – kalbėjo Saulius Jurgelėnas.

Šį etapą iš lietuvių anksčiausiai pradės Arūnas Gelažninkas. Jo starto laikas – 13.30 val. Lietuvos laiku. 13.55 startuos Balys Bardauskas, 14.50 val. – Vaidotas Žala, o 14.55 val. prie starto susitiks Antanas Juknevičius ir Benediktas Vanagas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius