Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 17 /17:57

Pritildytu BMW M3 Palangoje startuosiančios „Techninis projektas – VIADA“ ekipos taikiklyje – podiumas

Jubiliejinį, jau 20-ą kartą Palangoje įvyksiančios „Aurum 1006 km“ lenktynės bus simbolinės ne tik jų organizatoriams. Penkerių metų sukaktį lenktyniaujant BMW M3 automobiliu šiose varžybose mini ir komanda „Techninis Projektas – VIADA“ ekipa.
„Techninis projektas - VIADA“ komanda
„Techninis projektas - VIADA“ komanda / Komandos nuotr.

Komandos lenktynininkas Giedrius Notkus pasakoja, kad šiemet ekipa neslepia ambicijų sužibėti tiek bendroje įskaitoje, tiek klasėje. Tam komanda nuosekliai ruošėsi – lenktyniavo kitose varžybose bei atnaujino pagrindinius automobilio mazgus. Tiesa, po pakeitimų automobilis tapo tylesnis nei gerbėjai buvo įpratę girdėti.

„Automobilis yra pakankamai greitas ir juo galime parodyti rezultatus. Prieš šias varžybas buvo perrinkta pavarų dėžė, važiuoklė, reduktoriai. Šiemet atsirado ir keli patobulinimai. Vienas jų – galinis spoileris. Pakeitėme išmetimo sistemą, tai seno gero kriokimo, kurį visi atpažindavo iš toli, jau nebeišgirsite. Visgi organizatorius sakė, kad tikrins garsą. Pabijojome, kad galime nepereiti komisijos. Teko dėti kitą duslintuvą.

Komandos nuotr./„Techninis projektas - VIADA“ komanda
Komandos nuotr./„Techninis projektas - VIADA“ komanda

Kalbant apie pavarų dėžę – įdėjome lėtesnį perdavimą. Turėsime mažesnį greitį, bet automobilis greičiau bėgėsis. Automobiliui „Xtra Motorsport“ dirbtuvėse buvo patikrinta elektrinė dalis, vyko reguliavimas ant galios matavimo stendo. Rezultatais esame patenkinti.

Šiemet mus aptarnaus kiti mechanikai – „GSR“ komanda, kuri aptarnauja dar kelis automobilius šiose varžybose. Pirmadienį automobilį išbandėme Kačerginėje. Viskas veikia puikiai. Koreguosime nebent pakabos nustatymus“, – sakė Giedrius Notkus.

Komandos nuotr./„Techninis projektas - VIADA“ komanda
Komandos nuotr./„Techninis projektas - VIADA“ komanda

Per pastaruosius ketverius metus „Techninis projektas – VIADA“ komanda bendroje įskaitoje dukart užėmė septintą vietą, o kartą finišavo šeštoje pozicijoje. Iki absoliučios įskaitos penketuko vis pritrūkdavo. Dabar Giedrius Notkus viliasi, kad planą įgyvendinti pavyks.

„Tikslas – papulti į penketuką, o klasėje užimti prizinę vietą ar net laimėti. Šiemet mūsų automobilis buvo priskirtas prie silpnesnių, nes visada iki tol važiavome vienoje klasėje su „Porsche“. Visgi, mūsų automobilis yra „homemade“ – savadarbis, todėl jis negali lygiaverčiai važiuoti su gamykliniais „Porsche“. Šiemet tikrai turime gerus šansus užlipti ant pakylos klasėje, bet pagrindinis tikslas – absoliutus penketukas“, – kalbėjo Giedrius Notkus.

Komandos nuotr./„Techninis projektas - VIADA“ komanda
Komandos nuotr./„Techninis projektas - VIADA“ komanda

Šiemet komanda išlaikys tą pačią sudėtį kaip ir pastaraisiais metais. Be Giedriaus Notkaus prie BMW M3 vairo dar sės broliai Mindaugas ir Vygandas Urbanai nei Jonas Sluckus. Komandai vėl vadovaus Simonas Kazakevičius.

„Komandos vairuotojai išliko tie patys. Stabilumas yra gerai, nes visi žinome, ko vieni iš kitų tikimės. Vairuotojai per metus padarė pažangą ir tikiuosi, kad kiekvienas bent po sekundę pagerins savo rato laikus trasoje. Tikiuosi, kad ne tik vairuotojai, bet ir komandos vadovas per varžybas gyvens ramiai ir jam nereikės paskutinę akimirką su kumščiu trankyti neuždarytų jau nuvažiuojančio automobilio durelių“, – kalbėjo Giedrius Notkus.

Komandos nuotr./„Techninis projektas - VIADA“ komanda
Komandos nuotr./„Techninis projektas - VIADA“ komanda

Trečiadienį Palangoje pasirodžiusi komanda techninę „Aurum 1006 km“ komisiją įveikė be jokių problemų.

„Techninis projektas – VIADA“ ekipai, pažymėtai aštuntuoju numeriu, techniniai komisarai priekaištų neturėjo ir suteikė leidimą startuoti jubiliejinėse lenktynėse.

VIDEO: BMW M3 testai prieš lenktynes Palangoje
VIDEO: Superautomobiliai „Aurum 1006 km lenktynių“ techninėje komisijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius