Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„PROflame by IRP“ ekipa prieš lenktynes Palangoje netikėtai sustiprino savo sudėtį

Jau trečiadienį Palangoje buvo galima justi lenktynių nuotaikas, kadangi šiandien čia įvyko techninė komisija, kurioje buvo tikrinami „Aurum 1006 km“ lenktynių dalyvių automobiliai. Joje pasirodė ir „PROflame by IRP“ ekipa, šiemet vienintelė visoje dalyvių rikiuotėje startuosianti naujuoju BMW M2 automobiliu, rašoma pranešime.
„PROflame by IRP“
„PROflame by IRP“ / Komandos nuotr.

Nors dar praėjusią savaitę ši Kauno rajono komanda pranešė, kad startuos dviejų vairuotojų sudėtimi, tačiau per techninę komisiją ant BMW M2 buvo užklijuotos trijų pilotų pavardės. Netikėtai prie Luko Laukaičio ir Dariaus Ardavičiaus tandemo prisidėjo ir dar vienas lenktynininkas. Trečiuoju komandos vairuotoju tapo Kristijonas Pelanis.

„Iš pradžių ieškojome greito, mūsų lygio vairuotojo, kuris galėtų papildyti komandą. Turėjome keletą kandidatūrų, tačiau tuomet paskambino Kristijonas Pelanis ir pasiteiravo, ar jam atsirastų vairuotojo vieta. Mes tokią žinią sutikome džiugiai, nes su Kristijonu esame važiavę ir ankstesniais metais. Jis tikrai patikimas vairuotojas, turi gerą tempą, yra stabilus, meistriškas ir tausojantis techniką. Dabar esame labiau nei bet kada užtikrinti dėl savo komandos sudėties“, – pasakojo Lukas Laukaitis.

Komandos nuotr./„PROflame by IRP“
Komandos nuotr./„PROflame by IRP“

Prie šios Kauno rajono komandos prisijungęs panevėžietis Kristijonas Pelanis „Aurum 1006 km“ lenktynėse jau ne naujokas. Ankstesniais metais jis vairavo dyzelinį automobilį, o išbandęs „PROflame by IRP“ ekipos BMW M2 teigė, kad pastarasis gerokai aštresnis nei pirmtakas.

„Važiuosiu trečius metus iš eilės. Abu kartus važiavau dyzelių klasėje, o dabar sėsiu į varomą benzinu. Džiaugiuosi, kad prie mano galimybės būti komandos vairuotoju prisidėjo partneriai „BioEnergy“, „Specagra“, todėl sukirtome rankomis.

Praėjusį penktadienį buvome Estijos trasoje. Ten turėjome testų ir treniruočių sesiją. Automobilis labai patiko. Geriau laikosi ant kelio, galima greičiau važiuoti posūkiuose. Sieksiu pasirodyti kuo geriau ir tikiuosi su komanda patekti į absoliučios įskaitos dešimtuką“, – kalbėjo Kristijonas Pelanis.

Komandos nuotr./„PROflame by IRP“
Komandos nuotr./„PROflame by IRP“

Techninės komisijos patikrą komanda perėjo gana sklandžiai. Komisarai automobilį įvertino puikiai, o vienintelės pastabos buvo duotos tik dėl saugos lankų paminkštinimų. Šią problemą ekipa greit išsprendė ir dabar gali ramiai laukti ketvirtadienio, kai prasidės treniruočių sesija ir BMW M2 ratai pirmą sykį palies Palangos trasos asfaltą.

„Nekantraujame išbandyti, kaip automobilis elgsis trasoje. Manau, kad per treniruotes tiesiog pasidarysime apšilimą, nes ir danga iš pradžių bus nešvari, nebus gero sukibimo, todėl iškart nebandysime siekti maksimalaus tempo. Jei reikės pareguliuosime automobilį pagal trasą, o lenktynėse jau sieksime pademonstruoti kiek įmanoma geresnį rezultatą“, – sakė Lukas Laukaitis.

Komandos nuotr./„PROflame by IRP“
Komandos nuotr./„PROflame by IRP“

Pagrindiniai ir didžiausią indėlį į galimybę startuoti įnešę šios ekipos rėmėjai – „PROflame“ ir „Individual Racing Parts“. Komanda taip pat dėkoja ir kitiems savo partneriams – „Acheta“, „Liqui Moly Lietuva“, „Įranga restoranams“, „LKU kredito unijų grupė“, „PGM Technika“, UAB „Ewcon“, „Transporto elektronika“, „Ringaudų servisas“, Dariui Janušui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius