-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Projekto „Karys lenktynininkas“ organizatoriai: „Likimas moka stebinti“

Metų pradžioje sėkmingai startavo jau antras projekto „Karys lenktynininkas“ sezonas, o jo dalyvės nekantraudamos laukė atrankų, kuriose ketino pademonstruoti savo gebėjimus. Tačiau kaip ir daugelį kitų sporto renginių, šio projekto planus sujaukė paskelbtas karantinas. Dalyvės pasakoja, kaip pasikeitė jų gyvenimas ir kaip jos rengiasi treniruotis esant tokioms neįprastoms aplinkybėms, skelbiama pranešime spaudai.
Projekto akimirka
Projekto akimirka / Organizatorių nuotr.

Pasiruošimas vienoms ilgiausių lenktynių šalyje

Prieš dvejus metus vykęs pirmas tokio projektas susilaukė didžiulio susidomėjimo. Jo metu vairuotojais ir šturmanais buvo mišrios Lietuvos karių komandos, o žiūrovai organizatorių nuolat teiravosi, kada bus pakartojimas. Šiemet startavęs antras sezonas turėjo būti ypatingas - jame turėjome pamatyti merginas, tarnaujančias Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-oje
rinktinėje. Taip pat projekto antrajame sezone buvo skirtos kelios vietos, svečių teisėmis dalyvaujančioms karėms iš kitų rinktinių.

Projekto „Karys lenktynininkas“ antrasis sezonas buvo suskaidytas į tris pagrindinius etapus. Pirmasis – dalyvių atranka. Tuomet seka antras etapas, kurio metu atranką praėję dalyviai ruošiasi, treniruojasi 1006 kilometrų lenktynėms. Paskutinis, trečias etapas, žinoma, yra pats dalyvavimas lenktynėse.

Organizatorių nuotr./Projekto akimirka
Organizatorių nuotr./Projekto akimirka

Projekto organizatorius sako, kad po atrankos, pasiruošti sėkmingam startui reikalingi visi metai! Per juos vyksta treniruotės, kurių metu kaupiama patirtis ir reikalingi įgūdžiai tokio sudėtingumo varžyboms –„Visi darbai jau buvo suplanuoti. Buvome numatę treniruotes pradėti Kaune esančiame „Vilko kartodrome“. Ten yra puikių ir patyrusių trenerių padėsiančių pasiruošti atrankos etapams, buvome sudarę ir planą, ką reikia patobulinti, išmokti. Dalyvės buvo tokios užsidegusios! Tačiau planams nebuvo lemta virsti realybe… “

Sulaukus dar vienos nemalonios žinios, belieka tik nepasiduoti

Projekto autorius Stasys Tarailė pasakoja, kad karantinas nebuvo vienintelė bloga žinia šiam projektui – „Praėjus šešioms savaitėms po karantino pradžios sulaukėme pranešimo iš pagrindinio rėmėjo. Dėl staiga pasikeitusios ekonominės padėties jie pranešė nebegalintys būti projekto „Karys lenktynininkas“ generaliniais rėmėjais.

Organizatorių nuotr./Projekto akimirka
Organizatorių nuotr./Projekto akimirka

Bet matome didžiulį visuomenės susidomėjimą, turime įsipareigojimus partneriams, tad ketiname tęsti projektą. Tačiau be generalinio rėmėjo ši idėja atrodo beveik neįmanoma… Tikėdami projekto populiarumu tikrai nenuleisime rankų, dėsime visas pastangas ir bandysime ieškoti kito generalinio partnerio. Tikrai nebuvom pasiruošę tokiai situacijai, tad tenka improvizuoti. Net įsteigėme projekto paramos fondą, kuriame pasirinktą sumą skirti gali visi norintys paremti šį projektą.“

Netikėtas likimo pokštas ir prarasti partneriai

Organizatoriai pasakoja, kad su turimu biudžetu galėtų suorganizuoti atrankos etapus ir pradėti treniruotis, tačiau lenktynėms pasiruošti lėšų jau neužteks –„Teko susidurti su daugelio klaidinga nuomone, kad šis projektas yra finansuojamas iš krašto apsaugos biudžeto. Deja tiesa yra ta, kad projektas skirtas kariams, tačiau finansuojamas privataus sektoriaus lėšomis. Neturėdami generalinio partnerio mes negalime pasiruošti sportinio automobilio varžyboms, padengti treniruočių išlaidų ir dalyvauti pačiose „1006 kilometrų varžybose“.

Organizatorių nuotr./Projekto akimirka
Organizatorių nuotr./Projekto akimirka

Tikrai niekas negalėjo nė pagalvoti, kad vasario 15 įvykęs pirmasis atrankos etapas taps vieninteliu projekto renginiu per visą pusmetį. Likus vos savaitei iki antrojo praktinio atrankos etapo šalyje buvo paskelbtas karantinas.

Dėl susiklosčiusios padėties projektą teko sustabdyti, o atrankas nukelti neribotam laikui, nes kol kas nėra aišku, kada šalyje pilnai bus grąžintas leidimas laisvai organizuoti renginius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius