Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Proton Satria S2000“ nuolat tobulėja

Po pusantros dienos trukusių „Proton Satria Neo S2000“ automobilio bandymų, Airijos ralio metu lenktynininkas Niallas McShea surengė netikėtą staigmeną.
Airijos ralis
Airijos ralis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ralis

Trečias jau po pirmojo greičio ruožo, penktadienio pasirodymą užbaigė prieš trečiąją atkarpą – sugedo tarpiklis, kainavęs vos keletą eurų... Vanduo užliejo variklio valdymo bloką (ECU). Į varžybas sugrįžęs „SupeRally“ dėka, 14-ame greičio ruože „Proton S2000“ atsidūrė už kelio ribų, tačiau N.McShea net šešis kartus sugebėjo būti greitesnis už N grupės automobilius ir keturis kartus pateko į absoliučios ralio įskaitos greičiausiųjų dešimtuką.

„Mellors Elliot Motorsport“ iki šiol pagamino tik tris „Satria S2000“ egzempliorius – vienas iškeliavo į Malaizijos sportinių automobilių parodą, kitas parduotas Airijoje. Šiuo metu Bakevello mieste gaminami 4 ir 5-ojo „Proton Satria S2000“ automobilio kėbulai.

„Galbūt įsivaizduoti kiek sunkoka, tačiau šis automobilis sužadino nepaprastą susidomėjimą, – tinklapiui „Autosport“ sakė Chrisas Mellorsas. – Šiuo metu svarstome galimybes startuoti WRC, IRC ir britų raliuose. Jau greitai automobilį išbandysime ant žvyro, o iškart po to pradėsime planuoti kitą ralį.“

„Būtų fantastiška, jeigu mums pavyktų pagaminti automobilį su turbina, nes tai atvertų kelią į naująsias WRC lenktynes, kuriuose startuos „Super 2000 plus“ klasės automobiliai. Manau, kad jeigu jau taip atsitiktų, ralio programa nebūtų išplėstinė, ypatingai per pirmuosius dvejus metus.“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius