Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Puma“ siūs specialią avalynę F–1 pilotams

„Formulės-1“ bolidai renkami iš kompozicinių medžiagų, kurios puikiai praleidžia elektros srovę, tad KERS sistemą naudojantys automobiliai puošiami įspėjamaisiais užrašais apie galimą pavojų.
Speciali avalynė bus gaminama ir lenktynininkams
Speciali avalynė bus gaminama ir lenktynininkams. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Puma Avalynė

Darbinė KERS (kinetinės energijos kaupimo ir panaudojimo sistema) įtampa yra pavojinga gyvybei. Vokietijos „Bild Am Sonntag“ rašo, kad kompanijos, gaminančios aprangą bolidų pilotams, o konkrečiai koncernas „Puma“, jau kuria specialius lenktyninius batus, kurie izoliuos vairuotojo kūną nuo elektros srovės tais atvejais, kai pilotams teks palikti sugedusį automobilį. Smūgis įmanomas tuo atveju, kaip vairuotojas viena koja jau liečia žemę, o kita vis dar stovi automobilyje.

Trasas aptarnaujantis personalas jau gavo izoliacinių pirštinių komplektus, panašius į tuos, kuriuos naudoja komandų mechanikai, tačiau panašu, kad tai dar ne visos saugumo priemonės.

Bandomuosiuose važiavimuose Ispanijoje, Herese, lenktynininkai, kurių automobiliuose jau sumontuota KERS įranga, savo bolidą palikdavo iššokdami abiem kojomis – būtent tokius nurodymus jiems davė mechanikai. Apie nukentėjusius pilotus informacijos kol kas nėra, tačiau daroma viskas, kad jos ir nebūtų...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius