-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

R.Čapkauskas, V.Švedas ir kiti ralistai varžysis „Autoplius.lt Fast Lap“

Paskutinysis „Autoplius.lt Fast Lap“ 2016 metų sezono etapas bus ypatingas: čia susitiks profesionalai, kurių „Autoreive“ niekada nebuvo. Organizatoriai ruošia naują „Rally Fast“ discipliną, kurios metu „Nemuno žiede“ raliui ruoštais automobiliais varžysis geriausi šios šakos vairuotojai.

Vitaminų dozė ralio gerbėjams

Iš keliolikos entuziastų greičiausio rato demonstravimo „Autoplius.lt Fast Lap“ išaugo į tikrą automobilių sporto puokštę. Prie rekordų kalvės „Time Attack“ važiavimų, azartiškųjų lenktynių „Wolf Race“ ir „Burning Man“ atitikmens automobilių entuziastams „Naktinės šeryklos“ prisideda „Rally Fast“ disciplina.

Važiavimų esmė labai paprasta, nes penkiems ratams „Nemuno žiede“ susitiks geriausi Lietuvos ralio lenktynininkai, kurie vairuos būtent raliui ruoštus automobilius. Vienas iš „Autoplius.lt Fast Lap“ organizatorių Giedrius Čenkus juokauja, kad ilgą laiką lenktynių serija siekė įrodyti, kad Lietuvos automobilių sportas nėra vien ralis, o dabar būtent šią sporto šaką kviečia į renginį, neoficialiai vadinamą „Autoreivu“.

„Akivaizdu, kad „Autoplius.lt Fast Lap“ išaugo iš savo rėmų ir nebėra vien lenktynių renginys. Visuomet akcentavove, kad čia labai svarbi pati automobilių mylėtojų kultūra, todėl stengiamės ją plėsti ir pasiūlyti vis naujų reginių ir veiksmo žiūrovams bei lenktynininkams. Tiesa, „Rally Fast“ važiavimai bus daugiau profesionalų pasirodymas nei geriausio rezultato siekimas, todėl smagu bus tiek patiems vairuotojams, tiek juos stebintiems“, - išduoda G. Čenkus.

„Autoplius.lt Fast Lap“ nuotr./Ramūnas Čapkauskas ir Vytautas Švedas
„Autoplius.lt Fast Lap“ nuotr./Ramūnas Čapkauskas ir Vytautas Švedas

Lenktynių taisyklės paprastos

„Rally Fast“ prasidės nuo burtų traukimo, kurie nulems, kokią startinę poziciją užsims sportininkas. Prie starto žada stoti tokios Lietuvos ralio padangės žvaigždės kaip Ramūnas Čapkauskas, Martynas Samsonas, Deividas Jocius, Mindaugas Varža, Giedrius Notkus, Ignas Gelžinis, Mindaugas Daunoravičius ir kiti.

Reklaminio vaizdo klipe nusifilmavusio Vytauto Švedo likimas nežinomas po „300 Lakes Rally” patirtos avarijos. Vis dėlto lenktynininkas turi vilties atvykti į „Autoreivą“, nes pasakoja, kad brangiausi automobilio komponentai per avariją nebuvo pažeisti. Sportininkas stebina ryžtu ir teigia, kad beliko sutvarkyti kėbulo geometriją, pakabą ir apdailas, o tada tiesiausiu keliu važiuos į Kačerginę.

Paprastai lenktynininkai ralio trasose akistatų neturi, nes į ruožus išvažiuoja laiko intervalais. „Nemuno žiede“ jų lauks atima kova, mat visi startuos vienu metu. 5 ratus trunkančios lenktynės vyks pagal adaptuotas ralio kroso taisykles. Bus įrengta speciali stabdymo zona, tačiau lenktynininkai galės pasinaudoti džokerio ratu ir vienąkart lentynėse ją praleisti, taip išsiverždami į priekį. Toks manevras gerokai keis lyderių pozicijas, todėl jau dabar ruošiamasi itin dinamiškoms lenktynėms.

Visi sportininkai važiuos tik raliui modifikuotais bolidais be jokio pritaikymo žiedinėms lenktynėms. Tai reiškia, kad tiek pakaba, tiek padangos yra skirtos žvyrui ir ant kietos dangos veikia visiškai kitaip. Nenuostabu, kad laukiama įspūdingų posūkio įveikimo technikų, o profesionalų rankose kontroliuojamas slydimas šonu žiūrovams ir jų kameroms padovanos puikų reginį.

Didysis šeštadienis

Rugpjūčio 27 dieną, šeštadienį, vienai dienai Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasa virs „Autoreivo“ miestu. Čia vyks trasos rekordo paieškos „Time Attack“ varžybose, net keturi bendro starto „Wolf Race“ lenktynių azartiški važiavimai, ryškiausias sezono debiutas „Rally Fast“, o sutemus – diskoteka automobiliams, naktinės drifto varžybos „Naktinė šėrykla“.

Į renginį susirinks daugiau nei šimtas dalyvių, šimtai unikalių automobilių, ryškiausios žiedinių lenktynių, o nuo šio etapo – ir ralio lenktynių žvaigždės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius