Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raikkonenas: su „Citroen“ į ralį

Buvęs „Ferrari“ ekipos pilotas Kimi Raikkonenas atsisveikina su „Formule-1“ ir nuo kito sezono startuoja pasaulio ralio čempionate (WRC). Suomis gavo vietą planetos čempionės „Citroen“ ekipoje.
K.Raikkonenas
K.Raikkonenas mažiausiai metams paliko „Fromulę-1“. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2007 metų pasaulio „Formulės-1“ čempionas kitą sezoną rengiasi dalyvauti visuose 13-oje pasaulio ralio čempionato etapų. Ledo Žmogumi vadinamas pilotas turėtų važiuoti gamykliniu automobiliu C4 su šturmanu Sebastianu Ogieru. Tokį patį automobilį vairuoja planetos čempionas Sebastianas Loebas.

Jau suplanuotas ir K.Raikkoneno debiutas. Sausio 28–30 dienomis jis tėvynėje turėtų startuoti Laplandijos ralyje. Motorsport-Total.com teigia, kad vienas iš „Citroen“ rėmėjų „Red Bull“ pasirūpins, kad suomis atliktų testus ir „Formulėje-1“, ir taip pasirūpintų kalbomis, neva suomis gali bet kada grįžti į „Formulę-1“.

Vienas iš ralio favoritų Peteris Solbergas negailėjo pagyrų WRC debiutantui: „Kimi yra labai geras pilotas. Kai tik jis apsipras su viskuo, nustebins daugelį žmonių.“ Anot jo, K.Raikkonenas pajėgus varžytis dėl trečios–penktos vietų.

„Čia principas beveik nesiskiria – reikia atakuoti ir spausti greičio paminą. Norint to išmokti, reikia būti stiprių kiaušų. Kimi jau įrodė, kad jis tai moka“, – sport1.de teigė P.Solbergas. K.Raikkonenas pirmą kartą ralyje dalyvavo šią vasarą – Suomijos ralyje važiavo automobiliu „Fiat Punto“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius