-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ralio čempiono vardą jau užsitikrinęs Dominykas Butvilas Utenoje varžovams dovanų nedalins

Jau rugsėjo 30-ą – spalio 1-ą dienomis Utenoje ir jos apylinkėse nugriaudės finalinis Lietuvos automobilių ralio čempionato akordas „Samsonas Rally Utena“. Utenos rajono savivaldybės globojamose varžybose startuos daugiau nei šimtas ekipažų. Ir nors šių metų ralio čempionai absoliučioje įskaitoje aiškūs jau dabar, titulą užsitikrinęs Dominyko Butvilo ir Renato Vaitkevičiaus ekipažas sezoną tikisi užbaigti šešta pergale iš šešių galimų, rašoma pranešime.
Dominykas Butvilas
Dominykas Butvilas / Vytauto Pilkausko nuotr.

Iki šiol Dominyko Butvilo ir Renato Vaitkevičiaus duetas, lenktyniaujantis „Škoda Fabia R5“ automobiliu yra laimėjęs visus Lietuvos automobilių ralio čempionato etapus ir juos aplenkti niekas neturi jau net ir teorinių šansų. Kaip bepasibaigtų jų pasirodymas „Samsonas Rally Utena“ varžybose, šis ekipažas vis tiek bus tituluotas 2022-ųjų metų Lietuvos ralio karaliais.

Įdomu tai, kad būtent varžybose, kurios pernai vadinosi „Rally Aukštaitija“, prasidėjo iki šiol nenutrūkusi Dominyko Butvilo ir Renato Vaitkevičiaus pergalių seriją. Praėjusių metų finaliniame etape jie po atkaklios kovos paskutiniuose greičio ruožuose pranoko Vlado Jurkevičiaus ir Aisvydo Paliukėno duetą.

Puikų tempą ir įspūdingą formą šiemet demonstruojančio lyderių ekipažo pilotas Dominykas Butvilas sako, kad jau dabar užsitikrinę čempionų titulą Utenoje jie tikrai specialiai tempo nemažins ir varžovams dovanų nedalins bei sieks pratęsti pergalių seriją ir šeštąja šiemet pergale įtvirtinti šio sezono lyderystę.

„Neturime plano pasiduoti ir važiuoti lėtai. Norime važiuoti taip, kad laimėtume. Aišku, motyvacijos jau yra šiek tiek mažiau nei kituose etapuose, tačiau iš kitos pusės žiūrint, tai dabar mūsų jau nebeslegia įtampa ir dėl čempionato rezultato jau nebereikės sukti galvos. Greitėjame ne tik mes, bet ir varžovai, todėl tikiu, kad lengva tikrai nebus. Tikiuosi labai artimos kovos ir galbūt mums pavyks šį sezoną pabaigti pergalingai. Mes visuomet važiuojame ne tik dėl taškų, bet ir tam, kad keltume savo meistriškumą.

Greičio ruožai Utenoje bus tikrai sudėtingi, todėl ypatingą dėmesį reikės skirti stenogramai. Man šis kraštas pažįstamas mažai, nes čia jau seniai nevažiavome. Galbūt net dešimt metų. Nors kai kurios greičio ruožų atkarpos bus iš žieminių ralių, tačiau žiemą viskas kitaip. Visus praėjusius šių metų sezono ralius ir greičio ruožus žinojome kiek geriau. Šis ralis mums bus tarsi naujas ir neatrastas“, – sakė Dominykas Butvilas.

„Samsonas Rally Utena“ dalyvių sąrašas šiais metais – ypač gausus. Jame galima rasti 112 ekipažų iš devynių valstybių. Daugiau informacijos apie rugsėjo 30-ą – spalio 1-ą dienomis įvyksiančias varžybas galima rasti www.rallyutena.lt bei organizatorių puslapyje „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius