-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ralio komiteto pirmininkas sportininkų akimis

Likus šiek tiek daugiau nei mėnesiui iki kandidatų teikimo į Lietuvos automobilių sporto federacijos ralio komiteto pirmininko pareigas, netyla kalbos, kas užims šį postą. Daugelis turi savo favoritus, tačiau ką šioje pozicijoje norėtų matyti patys sportininkai?
 „Juta Racing“ komandos atstovai Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas
„Juta Racing“ komandos atstovai Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas / (Giedriaus Matulaičio nuotr.)

Rugpjūčio 3 diena – paskutinė, kada galima teikti paraiškas ralio komiteto pirmininko pozicijai užimti. Naujas vadovas turėtų paaiškėti rugsėjo 17 dieną po Lietuvos automobilių sporto federacijos suvažiavimo.

Artėjant permainoms pasiteiravome šios sporto šakos atstovų, kam jie patikėtų ralio komiteto vairą.

Vytautas Švedas

Manau, kad svarbiausia, jog ralio komiteto pirmininkas būtų nešališkas žmogus, nesiektų savo interesų ir būtų autoritetu. Pirmiausia galėčiau išskirti Audrių Gimžauską, kuris dabar yra vieno iš ralio organizatorius. Jis žino ralio virtuvę iš daugelio pozicijų: organizatoriaus, sportininko ir žiūrovo, todėl mato, ko kam trūksta ir reikia. Manau, kad tokie žmonės, žinantys visus užkulisius ir niuansus, galėtų tinkamai atstovauti ralio bendruomenę ir pasižiūrėti į problemas iš giliau. A. Gimžauskas  – pavyzdys žmogaus, kuris galėtų būti ralio pirmininkas.

Taip pat galėčiau išskirti Joną Dereškevičių, kuris turi sukaupęs labai daug patirties tiek Lietuvoje, tiek ir užsienio šalyse, pasaulio ralio čempionatuose bei Žilviną Juršį, kuris yra vienas kompetentingiausių žmonių Lietuvos auto sporte. Jis turi daug patirties užsienio šalyse bei dokumentų tvarkymo srityje. Svarbiausia, kad žmogus degtu ir gyventu raliu, nes darbas yra tikrai sunkus.

Nemanau, kad naujas ralio komiteto pirmininkas turėtų viską pradėti iš naujo, nes griauti ir statyti nuo pradžių yra labai sunku. Būtina kalbėtis su sportininkais, išsiaiškinti kokią jie viziją mato, ko jie norėtų kitaip. Taip pat reikia atsižvelgti ne į vieną ar dvi nuomones, bet į daugumos. Tačiau viskas priklauso ne tik nuo pirmininko, bet ir nuo visos ralio bendruomenės.

Mindaugas Varža

Kadras iš vaizdo siužeto/Pokalbis su Deividu Jociumi, Martynu Samsonu ir Mindaugu Varža
Kadras iš vaizdo siužeto/Deividas Jocius, Martynas Samsonas ir Mindaugas Varža

Išskirčiau Roką Lipeikį. Jis kartais būna drastiškas, tačiau teisingas. Svarbu, kad naujas ralio pirmininkas stengtųsi labiau įtraukti jaunimą, padidintų dalyvių skaičių, tiek iš Lietuvos tiek ir iš užsienio.

Svarbu suburti visuomenę, nes dabar visi susiskaldę atskiromis grupelėmis. Reikia, kad būtų bendrumas ir vieninga nuomonė.

Ramūnas Čapkauskas

Komandos nuotr./Deividas Jocius su Ramūnu Čapkausku
Komandos nuotr./Deividas Jocius su Ramūnu Čapkausku

Manau, kad šiandien šiam postui geriausiai tiktų Rokas Lipeikis. Jis turi daug patirties, kompetencijos. Taip pat nelenktyniauja, todėl neturi asmeninių interesų. Taip pat dar galėčiau paminėti ir  Žilviną Juršį.

Naujas pirmininkas pirmiausia turėtų sudėlioti techninius reikalavimus ir užtikrinti sklandų bendradarbiavimą su Estija bei Latvija, kad būtų vienodos klasės ir važiuojant į kitas šalis nereikėtų kitaip ruošti automobilius. Kalbant bendrai, viskas yra neblogai, tik reikia mažiau blaškymosi ir, kad vadovai bei komitetai nesikeistų taip dažnai. Svarbiausia, kad nebūtų asmeninių interesų.

Rokas Lipeikis

Šiuo metu nematau jokios realios kandidatūros.

Benediktas Vanagas

Luko Balandžio nuotr./Benediktas Vanagas
Luko Balandžio nuotr./Benediktas Vanagas

Tai labai atsakinga pozicija. Pirmininkas turėtų būti žmogus, kuris supranta apie ralį, sugeba strategiškai mąstyti ir yra pasiryžęs įdėti nemažai darbo. Tai tikrai nėra tik reprezentuojanti pozicija.

Idealaus kandidato negalėčiau įvardinti, tačiau žmogus turėtų būti adekvatus šiai pozicijai. Ralio komitetas yra institucija, kuri atsakinga už ralio vystymą, tai daugiau strateginė institucija nei tik kasdieninių problemų sprendimo vieta.

Paraiškas dėl ralio komiteto pirmininko pozicijos galima teikti iki rugpjūčio 3 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius