Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ralio kroso varžybose Latvijoje vieninteliu lietuviu tarp prizininkų tapo Laurynas Diržininkas

Šeštadienį greta Rygos esančiame „333“ sporto komplekse vyko Šiaurės Europos zonos šalių (NEZ) ralio kroso varžybos. Dalyvių sąraše buvo galima išvysti ne tik Skandinavijos sportininkų, bet ir lietuviškų pavardžių.
Laurynas Diržininkas laimėjo trečią vietą
Laurynas Diržininkas laimėjo trečią vietą / Komandos nuotr.
Temos: 2 Latvija Ryga

Tarp trisdešimties dalyvių skirtingose klasėse varžėsi septyni Lietuvos atstovai. Nors tik vienam lietuviui pavyko užkopti ant prizininkų pakylos, tačiau ir kiti ralio kroso lenktynininkai pelnė šaliai taškus komandinėje įskaitoje.

Šiame etape komandų rikiuotėje tvirtai pirmavo Latvijos atstovai. Antoje vietoje liko 53 taškus turinti Norvegijos rinktinė. Trečią vietą užėmė vos dviem taškais nuo varžovų atsilikęs lietuvių desantas.

Geriausiai iš Lietuvos atstovų šiose varžybose sekėsi Laurynui Diržininkui. Lenktynininkas NEZ super 1600 klasėje automobiliu „Lada 2108“ iškovojo trečią vietą, nusileisdamas tik pirmosios vietos nugalėtojui Arčiui Baumaniui ir antrosios vietos prizininkui Olegui Redkinui.

Komandos nuotr./Laurynas Diržininkas laimėjo trečią vietą
Komandos nuotr./Laurynas Diržininkas laimėjo trečią vietą

NEZ 2000 klasėje greičiausias buvo Christianas Sandmo iš Norvegijos. Antrą vietą iškovojo Camilla Antonsen, taip pat iš Norvegijos. Latvis Toms Ziedans prasibrovė į trečią vietą. Atokiau nuo lyerių trejetuko liko lietuviai. Petras Bartkus buvo šeštas, Mindaugas Sidabras – septintas, Edvinas Stravinskas tenkinosi paskutine vieta.

NEZ Open klasėje startavo vienintelis lietuvis Egidijus Kedrovas. Jis liko per plauką nuo prizininkų pakylos ir užėmė ketvirtą vietą. Čia sublizgėjo Ola Froshaug iš Norvegijos, kuris iškovojo pirmą vietą. Antras liko Ari Pekka Pylvas iš Suomijos. Trečias – Švedijos atstovas Mikael Persson.

Valdo Čičinsko/fotovaldas.com nuotr./Ralio-kroso varžybos Vilkyčiuose
Valdo Čičinsko/fotovaldas.com nuotr./Kazimieras Gudžiūnas

NEZ supercars klasėje lietuviai apdovanojimų taip pat nepelnė. Taures čia susižėrė Latvijos ir Rusijos atstovai. Pirmos vietos taurę į viršų kėlė latvis Ronalds Baldins, antrą vietą iškovojo Romanas Stepanenko. Lauris Unams finišavo trečias. Kazimieras Gudžiūnas ir Algimantas Glikas finišavo atitinkamai penktoje ir šeštoje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius