-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ralio sezono pabaigtuvės – tik Druskininkuose

2011 metų Lietuvos automobilių ralio sezonas buvo baigtas pirmą sykį surengtame „Classic Rally Druskininkai“ renginyje. Paskutinės sezono lenktynės pasižymėjo itin azartiška kova sudėtingose Dzūkijos krašto trasose: sportininkai liko patenkinti įdomiomis varžybomis, o pagrindiniu šalies kurortu vadinami Druskininkai džiaugėsi, kad jų mieste vykstančius renginius papildė ir automobilių lenktynės.
„Rally Classic Druskininkai“, Vytautas Švedas
„Rally Classic Druskininkai“, Vytautas Švedas / Ralio organizatorių nuotr.

2012 metų rugsėjį „Classic Rally Druskininkai“ vėl tapo baigiamuoju Lietuvos čempionato etapu. Renginys gerokai ūgtelėjo – kurorte buvo galima išvysti ir istorinius automobilius, o miestelėnus ir kurorto svečius tradiciškai džiugino nuotaikinga kultūrinė programa.

Jau aišku, kad artimiausiais metais paskutinės šalies ralio lenktynės vyks būtent Druskininkuose: šio miesto metas Ričardas Malinauskas su ralį organizuojančio automobilių klubo AJAGS vadovu Jonu Balčiūnu pasirašė ilgalaikę bendradarbiavimo sutartį. Dokumentas numato, kad kasmet augančios ir vis daugiau dalyvių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kaimyninių šalių sukviečiančios lenktynės rudenį vyks būtent Druskininkuose. Svetingo kurorto vadovybė įsipareigojo pagelbėti organizatoriams, kuriant raliui reikalingą infrastruktūrą. Labai tikėtina, kad Druskininkai turės tik šiam raliui būdingą greičio ruožą. Mieste esantis dviračių takas ralio lenktynininkus egzaminavo 2011 metais – ta atkarpa yra labai specifinė, reikalaujanti juvelyriškai tikslaus automobilio valdymo ir didžiulio meistriškumo. Tikimasi, kad šią atkarpą pavyks pritaikyti ir dviračių entuziastams, ir automobilių sporto mėgėjams.

„Mes džiaugiamės, kad automobilių lenktynininkai pamėgo mūsų gamtos apsuptą kurortą. „Classic Rally Druskininkai“ organizatoriai praskaidrina mūsų miesto gyvenimą rudens mėnesiais, todėl be didesnio rūpesčio pasirašome ilgalaikę sutartį: norime, kad lenktynininkai, automobilių sporto gerbėjai, rėmėjai, svečiai iš kaimyninių šalių į Druskininkus atvyktų ne tik į varžybas. Esame pasirengę svetingai visus priimti, kad mūsų kurortas taptų traukos centru, vieta, kur galima puikiai pailsėti ir po aktyvaus sporto sezono, ir prieš varžybas. Druskininkus pamėgo pačių įvairiausių sporto šakų atstovai, nuo šiol tikimės, kad automobilininkai mūsų mieste bus dažnesni svečiai. Turim labai originalių ir smagių trasų, todėl norime, kad „Classic Rally“ šalies automobilių sporto kalendoriuje būtų įrašytas ilgam laikui. Paskutinės sezono lenktynės – visuomet būna šventė. Manome, kad Druskininkai tam puikiai tinka“, – teigė R. Malinauskas.

2013 metų rugsėjo 18-19 dienomis vyksiančios lenktynės bus ne tik baigiamasis, 8-asis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas, bet ir Baltarusijos čempionato ir Šiaurės Europos zonos (NEZ) taurės įskaitos lenktynės.     

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius