Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rally Estonia“ greičio ruožuose varžysis tituluočiausi ralistai

Jei tradiciniai traukos objektai nebevilioja, dešimtis tūkstančių svečių iš kaimyninių valstybių ir ne tik galima pritraukti išskirtiniais renginiais. Tokią taisyklę jau šį savaitgalį mėgins patvirtinti kaimynai estai, kviečiantys aplankyti jų šalį ir gyvai pamatyti išskirtines pajėgiausių ralio meistrų kovas „Rally Estonia“ varžybose, rašoma pranešime.
Benedikto Vanago ir Mindaugo Čepulio laukia Rally Estonia iššūkis
Benedikto Vanago ir Mindaugo Čepulio laukia Rally Estonia iššūkis / General Financing team Pitlane nuotr.

Nuo 2010-ųjų rengiamas ir po pernykštės metų pertraukos sugrįžtantis Estijos ralis šiemet pretenduoja tapti didžiausiu automobilių sporto renginiu ne tik Baltijos šalyse, bet ir visoje Europoje. Organizatoriai neslepia jam skyrę didžiules pajėgas ir rekordinius finansinius išteklius. Šių metų renginio biudžetas siekia milijoną eurų.

Vadinamajai turizmo rinkodarai šiemet ypatingą dėmesį skyrę „Rally Estonia“ organizatoriai savo renginio ambasadoriais aplinkinėse šalyse pasirinko geriausiai žinomus ir vienus pajėgiausių lenktynininkų. Iš viso dalyvių gretose – per šimtą ekipažų.

General Financing team Pitlane nuotr./Praeitų metų ralio akimirkos - B.Vanago šuolis
General Financing team Pitlane nuotr./Praeitų metų ralio akimirkos - B.Vanago šuolis

Sąrašo priekyje pirmi penki bolidai – WRC kalibro technika. Toliau rikiuojasi devyni R5 klasės automobiliai. Būtent čia konkurenciją varžovams stengsis sudaryti ir mūsų šalies atstovai – „Škoda Fabia R5“ pilotuosiantys Benediktas Vanagas su šturmanu Mindaugu Čepuliu ir Egidijus Valeiša bei Mindaugas Varža su „Ford Fiesta R5“.

Užimti lyderio poziciją pretenduoja Estijoje ir visame pasaulyje garsus vietinis pilotas – trisdešimtmetis Ottas Tanakas su „Toyota Yaris WRC“. Jis jau yra laimėjęs šias lenktynes 2014-aisiais, o debiutiniame ralyje 2010 metais buvo antras.

Jam įkandin startuos pasaulinėje ralio arenoje taip pat vis ryškiau žibanti žvaigždė – airis Craigas Breenas („Citroen C3 WRC“), o prognozuojamą lyderių trejetą užbaigs taip pat Pasaulio ralio čempionato įžymybė iš Naujosios Zelandijos – Haydenas Paddonas („Hyundai i20 Coupe WRC“).

Lietuviai startinio sąrašo eilėje irgi pernelyg nenutolę. B.Vanago ekipažui skirtas 8-as numeris, o E.Valeišai – 19-asis.

Penktadienį triukšmingai prasidėsiantis ir iki sekmadienio vyksiantis Estijos ralis tradiciškai drebins pietinę šalies dalį. Starto podiumo ir finišo bei apdovanojimų ceremonijos vyks antrojo pagal dydį miesto, Tartu, centre. Tuo metu ralio štabas ir visas techninis centras su uždaru parku bei serviso zonomis įsikurs Otepėje. Tai bus Estijos ir Latvijos ralio čempionatų bei „FIA Europe Rally Trophy“ etapas.

Iš viso ralio distancija pietinės Estijos keliais drieksis 676 km. Koviniu režimu dalyviai įveiks 16 greičio ruožų, kurių bendras ilgis sieks 146 km. Iš jų tik trys su puse kilometro bus su asfalto danga, kuomet lenktynininkai varžysis neilguose greičio ruožuose Tartu ir Elva miestų gatvėmis, o visa kita – žvyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius