-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prisikėlimas: Ramūnas Čapkauskas „Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynėse dalyvaus nauju automobiliu

Po itin nesėkmingo savaitgalio Baltijos šalių ilgų nuotolių žiedinėse lenktynėse Rygoje, kur sudužo abu Ramūno Čapkausko automobiliai, sportininko pasirodymas „Autoplius Fast Lap“ varžybose buvo pakibęs ant plauko. Vis tik problemos labai greitai išsisprendė ir daugkartinis Lietuvos žiedinių čempionas išvažiuos ginti savo titulo nauju automobiliu, rašoma pranešime.
Ramūnas Čapkauskas ir jo automobilis, kuriuo startuos „Fast Lap“
Ramūnas Čapkauskas ir jo automobilis, kuriuo startuos „Fast Lap“ / Komandos nuotr.

Avarija sugriovė planus

Praėjusį savaitgalį Rygos Bikerniekų trasoje vykusios Baltijos šalių žiedinių ir ilgų nuotolių lenktynių serijos varžybos Ramūno Čapkausko „DHL Racing“ komandai susiklostė itin nesėkmingai: lenktynių nebaigė abu jo automobiliai, o greitasis BMW E46 kėbulą turintis M3 GTR modelis apsivertė ir sudužo taip, kad jį suremontuoti per savaitę nebuvo įmanoma.

„DHL RT“ automobilio avarija
„DHL RT“ automobilio avarija

Tai sujaukė lenktynininko planus: koja kojon kartu su DHL žengiantis automobilių sporto meistras susidėliojo intensyvų sezoną, kuriame ketina kovoti toli gražu ne dėl vieno čempiono titulo. Jau šį šeštadienį, gegužės 19 dieną prasidės „Autoplius Fast Lap“ varžybose prasidės Lietuvos žiedinių lenktynių čempionatas.

„Autoplius Fast Lap“ atgaivino žiedines lenktynes. Čia itin daug dalyvių, labai didelė konkurencija, o varžybas mato ne viena dešimtis tūkstančių žmonių. Lenktynės vėl tapo prestižinėmis, tad kartu su DHL mes norime čia būti ir nieku gyvu negalime jų praleisti“, – aiškino R. Čapkauskas.

Komandos nuotr./Ramūnas Čapkauskas ir jo automobilis, kuriuo startuos „Fast Lap“
Komandos nuotr./Ramūnas Čapkauskas ir jo automobilis, kuriuo startuos „Fast Lap“

Išgelbėjo varžovas

Šeštadienį įvykęs komandos nario incidentas, kai Rygos Bikerniekų trasoje jo vairuojamas automobilis apsisuko, atsitrenkė betoninius atitvarus ir apsivertė per sekundę sugriovė lenktynininko planus. Pirmoji apžiūra, kai tik M3 GTR buvo nukrautas nuo evakuatoriaus nuotaikos nepataisė: pažeidimai buvo stiprūs. Tačiau slogi nuotaika ilgai nekankino, konkurencingas automobilis, kuriuo Ramūnas ateinantį šeštadienį važiuos „Autoplius Fast Lap“ lenktynėse atsirado labai gretai.

„Mane išgelbėjo Rytis Garbaravičius, buvęs mano mokinys. Jis man paskambino praėjus vos keliolikai minučių po avarijos, jis žinojo, kad ateinantį savaitgalį man svarbios lenktynės. Jis sakė: atvažiuok, gali pasiimti mano mašiną, ji pilnai paruošta lenktynėms, naudokis. Aš jam esu be galo dėkingas, ir man be galo gera, kad mane supa tokie nuostabūs žmonės“, – džiaugėsi R. Čapkauskas.

Naujasis automobilis, kuriuo sportininkas gins čempiono titulą – naujesnį E92 kėbulą turintis BMW M3. Jis turi standartinį 4,2 litro V8 formos benzininį atmosferinį variklį, pasiekiantį 420 AG ir atitinka galingiausios R3000+ klasės reikalavimus, kurios čempiono titulą pernai iškovojo Ramūnas Čapkauskas.

Gins čempiono vardą

„Šio automobilio trasoje dar nevairavau, pirmadienį turėsime pirmuosius testus. Bet kiek man teko jį apžiūrėti, tai puikiai lenktynėms paruoštas aukštos klasės bolidas. Tikiu, kad jis bus greitas ir konkurencingas bei leis man ginti čempiono titulą. Galbūt net kiek dinamiškesnis už maniškį. Vienintelis skirtumas – jis neturi aerodinaminio prispaudimo“, – sakė daugkartinis Lietuvos žiedinių lenktynių čempionas.

Šiuo automobiliu lenktynininkas dalyvaus ne tik Lietuvos žiedinių lenktynių „Race“ važiavimuose, bet ir „Time Attack“ važiavimuose laikui.

Negana to, „Autopplius Fast Lap“ pirmą kartą Lietuvos istorijoje surengs ir naktines ilgų nuotolių 2,2 val. trukmės lenktynes, kuriose sportininkas važiuos senuoju, baltu BMW E36 M3. Didžiulę patirtį sukaupusiam automobilių sporto meistrui šios ilgų nuotolių lenktynės iš pirmo žvilgsnio nepasirodė itin ilgos, ir jas jis žada įveikti vienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius