Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Ramūno Čapkausko 2016-ieji: ralyje – nesėkmės, žiedinėse lenktynėse – pergalės

Šis automobilių sporto sezonas – kitoks. Nuolat vykstantys pokyčiai pastebimi visose sporto šakose, bet kai kurios tendencijos jau kurį laiką nesikeičia: automobilių sporto virtuvė tiek Baltijos šalyse, tiek čia, Lietuvoje, ganėtinai maža ir pakankamai didelis lenktynininkų skaičius gali būti sutinkamas tiek ralyje, tiek žiedinėse lenktynėse.
Ramūnas Čapkauskas
Ramūnas Čapkauskas / Jurgos Anusauskienės nuotr.

Šioje adrenalinu pulsuojančioje sporto šakoje sunku ką nors prognozuoti – visada lenktynininko pasiektam rezultatui daro įtaką daug skirtingų elementų: reglamentų, greičio, oro, technikos, komandos susidirbimo ir konkurentų sėkmių ar nesėkmių.

Jau prieš kurį laiką apie pasitraukimą iš ralio prabilęs daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių čempionas Ramūnas Čapkauskas negalėtų džiaugtis šių metų ralio pasiekimais – viso sezono metu jį persekiojo nesėkmės ir techniniai nesklandumai, neleidę pasiekti sėkmingo finišo. Tiesa, jis rankų nenuleidžia – jau šį savaitgalį sportininką bus galima išvysti Druskininkuose įvyksiančiame „Rally Classic“.

Tačiau, nors ralis šį sezoną – ne pati sėkmingiausia sporto šaka, to paties negalima būtų pasakyti apie žiedinių lenktynių sezoną. „Juta-Bauer Rally Team“ ir sporto mėgėjams puikiai pažįstamas „bite“ vadinamas BMW M3 prisijungė prie Baltijos šalių ilgųjų nuotolių bei „Lietuvos Startline endurance“ dalyvių vos sezono vidury, ir, tiesą sakant, gana sėkmingai.

Aistės Kirsnytės/„Autoplius Fast Lap“ nuotr./„Wolf Race“ lenktynės „Nemuno žiede“
Aistės Kirsnytės/„Autoplius Fast Lap“ nuotr./„Wolf Race“ lenktynės „Nemuno žiede“

„Palangoje įvykusių lenktynių metu po keturių valandų netikėtai buvome 3-ioje vietoje bendroje įskaitoje ir tuo pačiu pirmieji A3000+ klasėje. Nors tai sužinojome ir kiek vėliau, vis tiek džiugu. Tai paskatino prisijungti prie viso čempionato“, – apie žiedinių lenktynių sezoną pasakojo Ramūnas Čapkauskas.

„Kitas etapas buvo „Riga Summer Race“ renginyje, ten startavome ne tik su komanda „Juta-Bauer Rally Team“, bet startavau ir asmeninėje įskaitoje trumpųjų nuotolių lenktynėse. Tai – kiek tokios specifikos lenktynės, ne endurance, tad ir kovos bei agresyvumo kur kas daugiau. Tada atvažiavau pirmas šioje lenktynių serijoje, na o ilgųjų nuotolių važiavimuose, deja, šiek tiek turėjome techninių nesklandumų. Bet 2-oji vieta klasėje tikrai nėra blogai“.

Faktas, kad automobilių sportas – neprognozuojama sporto šaka, tik pasitvirtina. Štai praeitą savaitgalį įvykusiose lenktynėse R.Čapkauskas ir vėl BaTCC serijos BTC2 klasėje – pirmas, o jo komanda „Juta-Bauer Rally Team“ tarp net 25 komandų 4 valandų lenktynėse užėmė trečiąją vietą absoliučioje įskaitoje ir pirmąją vietą klasėje.

„Kartais lenktynėse reikia ne tik daug darbo, bet ir sėkmės. Štai ir dabar dėl nevisai susiklosčiusių lenktynių konkurentams ir dėl puikaus mūsų komandos darbo galime džiaugtis lyderio pozicija ilgųjų nuotolių čempionate tiek Baltijos šalių, tiek Lietuvos įskaitose. Pirma vieta džiugina, ypač, kai ji – ganėtinai netikėta. Juk prie čempionatų prisijungėme tik vidury sezono“, – pasakojo R.Čapkauskas.

Paklaustas apie kitus metus ir kitus sezonus, lenktynininkas pasakoja apie susikoncentravimą ties žiedinėmis lenktynėms.

„Ralyje nebejaučiu to malonumo, kurį jutau anksčiau. Kažkaip norisi atsisukti į žiedą ir turbūt koncentruotis ties juo. Kitąmet su komanda planuojame važiuoti tiek ilgųjų nuotolių lenktynėse, tiek trumpose lenktynėse. Tam jau turiu naują šeimos narį BMW M3 E46, jį jau matėte,“ – apie būsimą sezoną pasakojo lenktynininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius