Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renaldo Šeinausko pasiektas Lietuvos rekordas – patvirtintas oficialiai

„RR Team“ komandos lenktynininkas Renaldas Šeinauskas pasižymi ne tik puikiais savo ir šturmanės Rūtos Krikščiūnaitės rezultatais ralio trasose, bet ir pasiekimais kitose veiklose. Šiemet Panevėžio miesto gimtadienio šventės metu lenktynininkas pasiekė Lietuvos rekordą ir pateikė dokumentus jo registravimui. Po beveik dviejų mėnesių Renaldą Šeinauską pasiekė sertifikatas, liudijantis, kad rekordas oficialiai patvirtintas, rašoma komandos pranešime spaudai.
Renaldas Šeinauskas
Renaldas Šeinauskas / Komandos nuotr.

Renaldas Šeinauskas savo pavardę į Lietuvos rekordų knygą įrašo jau ne pirmą kartą. Prieš keletą metų taip pat Panevėžio miesto gimtadienio šventės metu jis su „Subaru“ automobiliu oru nuskriejo 19,5 metro ir pasiekė naują Lietuvos rekordą.

Šiemet pilotas nusprendė pasiekti kitą rekordą – su savo BMW apsisukti kuo mažesniame tarpe – 6,70 m. Jam šis sumanymas pavyko, o rekordo liudininkais tapo didelė minia panevėžiečių, susirinkusių stebėti šį momentą.

Luko Laurikiečio nuotr./Renginio akimirka
Luko Laurikiečio nuotr./Renginio akimirka

„Turime du rekordus. Jau laikome juos rankose. Smagu, nes taškas padėtas. Tai liudijančių dokumentų jau sulaukėme. Aišku, minčių turime ir apie kitus, naujus rekordus.

Galbūt bandysime pasiekti apsisukimo kuo siauresniame tarpe jau nebe Lietuvos, o Gineso rekordą. Arba pabandysime pagerinti šuolio į tolį Lietuvos rekordą, dabar priklausantį mums“, – kalbėjo Renaldas Šeinauskas.

Andriaus Tubiaus nuotr./Rekordinis R.Šeinausko šuolis
Andriaus Tubiaus nuotr./Rekordinis R.Šeinausko šuolis

Tiesa, Renaldas Šeinauskas kol kas konkretesnių planų pateikti negali, mat jo BMW, su kuriuo buvo pasiektas pastarasis rekordas, jau nebevažiuoja. Automobilį išsinuomavęs kitas ekipažas per testus patyrė nemenką avariją, todėl šiam BMW pastarasis rekordas, panašu, buvo pirmas ir paskutinis.

„Planavome su tuo BMW apsisukti dar siauresniame tarpe, tačiau automobilis po avarijos jau neberemontuojamas. Taigi, neturime su kuo siekti rekordus. Trečio rekordo reikės palaukti, nes turėsime sukonstruoti naują BMW. Sunku pasakyti, kurį rekordą sieksime pagerinti – šuolio ar suktuko. Rekordai mums patinka, juos tikrai darysime. Gal ne tik Panevėžyje, nors Panevėžys mums labai patinka“, – kalbėjo Renaldas Šeinauskas.

Komandos nuotr./Renaldas Šeinauskas
Komandos nuotr./Renaldas Šeinauskas

Kol kas mintis apie rekordus „RR Team“ komanda padės į šoną, mat jau visai netrukus įvyks Lietuvos automobilių ralio čempionato apdovanojimai. Juose „RR Team“ atsiims „BMW Cup“ įskaitos čempionų ir „LARČ5“ įskaitos vicečempionų taures.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius