Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Renault Clio Cup UK“: sunki debiutantų pradžia

Didžiosios Britanijos „Renault Clio“ taurės lenktynėse debiutavusi „Juta Racing“ komanda neišvengė netikėtumų jau kvalifikacijos metu, tačiau lenktynėse abu pilotai – Ignas Gelžinis ir Tautvydas Barštys jaunesnysis – neliko be taškų.
„Renault Clio Cup UK“ 2012: pirmas etapas „Brands Hatch“ trasoje
„Renault Clio Cup UK“ 2012: pirmas etapas „Brands Hatch“ trasoje

Pusvalandžio trukmės kvalifikacija Ignui Gelžiniui baigėsi jau po keturių ratų: dar neįkaitus padangoms jo vairuojamas automobilis susisuko ir liko stovėti skersai trasos. Dėl labai mažo šio sportinio „Renault Clio“ ratų pasukimo kampo, bandydamas reikiama kryptimi grįžti į trasą, I. Gelžinis užvažiavo ant saugos zonos žvyro, kuris pasirodė besąs labai klampus: automobilis tiesiog jame įstrigo. Taigi mūsiškiui abejose lenktynėse teko startuoti iš paskutinės, 25-os vietos.

Tuo tarpu Tautvydas Barštys jaun. pasidarbavo iš peties įveikdamas 22 ratus ir abejoms lenktynėms užsitikrino 23-ią starto vietą. Greita „Brands Hatch Indy“ trasa ir vienodas lenktynininkų pajėgumas lėmė ir tai, kad net 19 greičiausiųjų pilotų 1 rato įveikimo laikas tilpo į 1 sek. intervalą. Abu kartus pirmasis starto penketukas nesikeitė: Joshas Filesas, Paulas Rivettas, Jackas Goffas, Adamas Bonhamas ir Jamesas Colbournas. Pirmosiose lenktynėse, avariją patyrus pernykščiam „Renault Clio Cup UK“ laimėtojui P. Rivettui, pirmasis trejetukas finišavo taip: J. Goffas, J. Filesas ir Aaronas Williamsonas. I. Gelžinis „prasibrovė“ iki 16-os vietos (5 taškai), vieną tašką už 20-ą vietą į savo sąskaitą įsirašė ir T. Barštys jaun.

Antrųjų lenktynių startas šiek tiek vėlavo. Gal jaunimas kiek persinervino belaukdamas varžybų pradžios, nes masinė avarija pirmajame rate iš lenktynių privertė pasitraukti net 7 dalyvius. „Juta Racing“ komandos atstovams pavyko išvengti susidūrimų, tad I. Gelžinis finišavo 12-as (9 taškai), o T. Barštys – 16-as (5 taškai). Šiame važiavime jau pavyko atsirevanšuoti P. Rivettui, antrą vietą užėmė J. Goffas, trečią – A. Bonhamas.

Po dviejų etapų pirmauja „Team Pyro“ atstovai: Jackas Goffas – 60, Joshas Files – 50 taškų, Jamesas Colbournas – 47 taškai. Ignas Gelžinis su Marku Tilbury ir Robu Smithu dalijasi 13-15 vietomis (po 14 taškų), o Tautvydas Barštys jaun. su Ronie Klosu – 23-24 vietomis (po 6 taškus).

„Rookie Cup“ įskaitoje (ne vyresni kaip 23 metų amžiaus debiutantai) Ignas Gelžinis tarp 9 dalyvių užima trečią vietą.

Kitos „Renault Clio Cup UK“ lenktynės įvyks balandžio 14-15 d. „Donington Park“ trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius