-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Robertas Kupčikas Dubajuje ruošiasi šį savaitgalį vyksiančioms 24 valandų lenktynėms

Vienam tituluočiausių 2014 m. Lietuvos lenktynininkų Robertui Kupčikui lenktynių sezonas prasidėjo kaip niekada anksti. Lietuvis dabar yra atvykęs į Jungtinių Arabų Emiratus, kur sausio 9 d. ruošiasi startuoti „Hankook 24H DUBAI” lenktynėse.
Robertas Kupčikas
Robertas Kupčikas / „Visus Bonus“ nuotr.

Ilgų distancijų lenktynėse Dubajuje startuos rekordinis  95 dalyvių skaičius. R. Kupčikas atstovaus lenkų „R8 Motorsport“ komandai, kurios narius lietuvis labai gerai pažįsta.

Lenkai Dominikas Kotarba-Majkutewizcius, Marcinas Jaroszas bei Dylanas Pereira iš Liuksemburgo yra buvę Roberto konkurentai „Volkswagen Castrol Cup“ čempionate. Penktasis komandos lenktynininkas Adamas Gladyszas taip pat glaudžiai susijęs su „Volkswagen Castrol Cup“ čempionatu – jis yra šių lenktynių organizatorius.

Ne ką mažiau geriau R. Kupčikas pažįsta ir lenktyninį automobilį, kurį komanda pasirinko 24 valandų trukmės lenktynių maratonui. Tai A3T klasės reikalavimus atitinkantis 310 arklio galių „Volkswagen Golf GTI“.

„Džiaugiuosi pradėdamas lenktynių sezoną taip anksti. Manau, kiekvienas lenktynininkas svajoja varžytis „Hankook 24H DUBAI“.  Vienas svarbiausių elementų šiose lenktynėse yra gerai paruoštas automobilis. Per du sezonus „Volkswagen Castrol Cup“ su „Golf GTI“ neturėjau jokių techninių problemų. Mes turime patikimą automobilį ir nuostabią komandą. Labai laukiu ketvirtadienio kai prasidės pirmosios treniruotės“,- nuotaikomis pasidalino R. Kupčikas prieš išskrendant į Dubajų.

Ketvirtadienį vyks treniruotės ir kvalifikacija, o penktadienį 12 val. Lietuvos laiku bus duotas startas varginančioms 24 valandų trukmės lenktynėms. Lenktynes tiesiogiai transliuos  televizijos kanalas "Motors TV".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius