Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Roberto Kupčiko kvalifikacija „Volkswagen Castrol Cup“ – ir gerai, ir blogai

Savaitgalį Poznanė (Lenkija) vykstančiame trečiame „Volkswagen Castrol Cup“ etape Lietuvą atstovauja trys lenktynininkai iš Lietuvos: daugiakartinis Lietuvos žiedinių lenktynių čempionas Robertas Kupčikas ir du broliai – Jonas ir Ignas Gelžiniais. Visi jie lenktyniauja identiškais „Volkswagen Golf GTI“ automobilais. Šiandien lenktynių programoje kvalifikacija ir pirmosios lenktynės.
„Volkswagen Castrol Cup“
„Volkswagen Castrol Cup“ / Komandos nuotr.

„Volkswagen Castrol Cup“ kvalifikacijos sistema negali pasigirti paprastumu. Viena kvalifikacijos sesija turi išaiškinti klausimą dėl starto pozicijų dvejoms lenktynėms. Pirmųjų lenktynių starto pozicijos, kaip yra įprasta, sudėliojamos pagal geriausius laikus. Antrų lenktynių starto pozicijos yra paskirstomos pagal antrus geriausius lenktynininkų rezultatus kvalifikacijoje.

Geriausias Roberto Kupčiko kvalifikacijos rezultatas buvo labai konkurencingas – už „Artas Racing“ komandos lenktynininką 0,063 sekundės greitesnis buvo tik jaunasis lenkas Janas Kisielius. Būtent už šio agresyviai ir neprognozuojamai lenktyniaujančio sportininko Robertas Kupčikas startuos pirmose lenktynėse šią popietę. „Juta Racing“ komandos atstovams broliams Jonui ir Ignui Gelžiniams sekėsi kiek sunkiau – vyresnis Jonas tenkinsis devinta, o Ignas – aštuoniolikta starto vietomis.

Komandos nuotr./„Volkswagen Castrol Cup“
Komandos nuotr./„Volkswagen Castrol Cup“

Žiūrint rezultatus lemiančius starto pozicijas sekmadienį vyksiančioms antroms lenktynėms, geriausiai iš lietuvių pasirodė Jonas Gelžinis – jis startuos iš 6 pozicijos. Iškart už jo – Robertas Kupčikas, o Ignas Gelžinis pajudės iš 15 startinės vietos. Antrose lenktynėse, kaip ir pirmose, aukščiausioje starto pozicijoje stovės tas pats Janas Kisielius.

Pirmosios lenktynės vyksta šeštadienį 15:25 val. Lietuvos laiku, o antrosios sekmadienį – 13:30 valandą Lietuvos laiku. Viso sportininkams per kiekvienas lenktynes reikia įveikti po 14 keturių kilometrų ilgumo „Tor Poznan“ trasos ratų. Robertas Kupčikas prieš šio savaitgalio lenktynes bendroje „Volkswagen Castrol Cup“ įskaitoje žengia pirmas, Jonas Gelžinis – 5. Ignas Gelžinis debiutuoja lenktynių serijoje, pakeisdamas negalintį šiame etape dalyvauti Tautvydą Barštį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius