Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokui Baciuškai pirmasis Andalūzijos ralio greičio ruožas – chaotiškas

Šiandien vyko pirmasis Andalūzijos ralio greičio ruožas – sportininkams teko įveikti 320 km itin klaidžiomis vietomis. Nors didelė dalis greičio ruožo ėjo tarsi klasikinis ralis – žvyrkeliais, tačiau pasitaikė ir labai sunkiai pravažiuojamų vietų, o turbūt klaidžiausios buvo lenktynės alyvmedžių giraitėse, kur reikėjo klaidžioti tarp medžių ieškant kelio punktų, rašoma pranešime.
Maroko ralis, Rokas Baciuška
Rokas Baciuška / Komandos nuotr.

„Šiandien rezultatai garantuotai keisis, nes kai kurių kelio punktų tiesiog nebuvo. Jie neegzistavo, todėl vieni sportininkai klaidžiojo valandą ir ieškojo, o kiti tiesiog važiavo toliau. Mes irgi vieno neradome“, – po finišo sakė Roko Baciuškos šturmanas Oriol Vidal.

Organizatoriai jau paskelbė, kad šios dienos greičio ruožo rezultatai vėluos, nes dauguma sportininkų tikrai klaidžiojo.

Rokas Baciuška šiame greičio ruože prakirto vieną ratą, bet tai palyginus smulkmena – prarastos vos pora minučių.

„Nežinau, šiandien organizatoriai pasistengė padaryti lenktynes košmariškomis. Turbūt todėl, kad tai paskutinis Pasaulio čempionato etapas ir kad nebūtų per lengva. Labai daug staigių posūkių – nuolat reikia vairuoti ir sukinėti, sunku ir man ir navigatoriui. Trys šimtai kilometrų ir išvien sankryžos ir posūkiai – nebuvo nei minutės kada atsipalaiduoti. Žiauriai pavargau“, – po finišo neslėpė Rokas Baciuška.

Preliminariai Rokas Baciuška šiame greičio ruože finišavo antroje vietoje ir turėtų gauti keturis įskaitinius taškus. M. Goczal finišavo Rokui pralaimėjęs net 17 minučių ir gaus tašku mažiau, tad du lyderiai taškais turėtų susilyginti.

Panašu, kad nepasisekė trečiam pretendentui į Pasaulio čempionato titulą – amerikiečiui Austin Jones. Jis kol kas finiše nepasirodė ir turbūt iškris iš kovos dėl čempiono vardo. Jeigu rezultatai po finišo nebesikeis, tada dėl Pasaulio čempionato kausis jau tik du sportininkai ir likus trims dienoms lenktynių jie turi po lygiai taškų, tad kova tik intensyvėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius