-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rotary Vasara“ stovykloje – kartingo viliotinis

Išlaikyti 70 bamblių dėmesio koncentraciją ir tylą auditorijoje ilgiau nei 5 minutėms ko gero yra sunkiau nei sulaukus 70 pirmą kartą padaryti špagatą. Tradicinėje savaitės trukmės stovykloje „Rotary Vasara“, kasmet sukviečiančioje mažuosius poilsiautojus iš vaikų namų ir nepasiturinčių daugiavaikių šeimų, šiais metais toks triukas beveik tobulai pavyko kartingo meistrui Gustui Grinbergui. 
Gustas Grinbergas
Gustas Grinbergas

Italijos „Rok Nord“ kartingo taurės „Rok Junior“ klasėje antrą vietą užimantis Gustas (beje, praėjusiais metais vaikinukas tapo Pasaulio „Rok Junior“ kartingo taurės antros vietos laimėtoju) dažniausiai būna priverstas jaudintis ar be tėvų palydos bus įleistas į lėktuvą ir ar pavyks apsistoti viešbutyje be papildomo susirašinėjimo su tėvais seanso – daugeliu atvejų tokius dalykų galima daryti sulaukus 18 ar bent jau 16 metų. Kovo mėnesį G. Grinbergui sukako 14 metų, o Lenkijoje ir Italijoje sportuojančiam vaikinukui savarankiškai keliauti (kai drauge negali vykti nei tėvas, nei mama, nei vyresnioji sesė) tenka antrą sezoną.

„Rotary Vasara“ stovykloje Gustui buvo dar vienas pirmas kartas, kai greta nebuvo nieko nei iš artimųjų, nei iš „Birel Art Poland“ komandos, kurios nariu yra vilnietis, todėl kalbėti prieš didžiulę auditoriją ir pasakoti apie kartingo ypatumus teko visiškai vienam. Vienintelis dalykas, už kurio iš bėdos galima slėptis – profesionalioms kovoms paruoštas kartas, pasiskolintas iš komandos „Lenktynių linija“ (visa paties G. Grinbergo technika šiuo metu laikoma Italijoje). Tačiau šios komandos vadovo ir trenerio Martyno Tankevičiaus taip pat nėra greta, nes ant nosies Lietuvos kartingo čempionato etapas...

„Prezentacijos pradžioje virpėjo kojos, bet paskui viskas buvo gerai“, – prisipažino G. Grinbergas.

Gerą valandą pasakojęs, kodėl būtent nuo kartingo savo karjerą pradeda visos didžiausios automobilių sporto žvaigždės, kaip šis mikro automobiliukai ruošiami lenktynėms, kiek komplektų padangų sudrožiama per vieną treniruočių ar varžybų savaitgalį, kiek tokia technika kainuoja, kaip greitai važiuoja ir, žinoma, kas kiek kainuoja.

„Rotary Vasara“ stovyklos didžiojoje salėje pakabintame ekrane rodydamas nuotraukas ir filmuotus įsimintiniausius lenktynių epizodus, Gustas didžiulio būrio savo bendraamžių ir gerokai jaunesnių vaikų dėmesį išlaikė iki pat paskutinės susitikimo minutės. Jei po to tarp mažųjų stovyklautojų būtų surengta apklausa – „kuo norėtum būti užaugęs?“ – ko gero du trečdaliai atsakymų būtų panašūs kaip viename puode kietai virti kiaušiniai. Paradinė lenktynių pusė iš tiesų nepaprastai patraukli.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius