Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„RR Team“ ekipažo „Samsonas Rally Rokiškis“ varžybose nesustabdė net didžiulis akmuo

Šeštadienį Rokiškyje baigėsi dvi dienas trukusios „Samsonas Rally Rokiškis“ varžybos. Jose dalyvavo ir Renaldo Šeinausko bei Rūtos Krikščiūnaitės duetas - „RR Team“. Ekipažas iškovojo pirmąją vietą „BMW Cup“ įskaitoje, tačiau varžybose netrūko aštrių epizodų.
„RR Team“ komanda „Samsonas Rally Rokiškis“ varžybose
„RR Team“ komanda „Samsonas Rally Rokiškis“ varžybose / Egidijaus Babelio nuotr.

Komandos vairuotojas Renaldas Šeinauskas pasakojo, kad ralis buvo itin greitas, pakankamai sunkus ir klastingas. Pirmąją vietą savo įskaitoje iškovojęs ekipažas keletą kartų balansavo ant pasitraukimo ribos, tačiau šįkart fortūna buvo jų pusėje.

Kai jau manėme, kad jis padarys daug žalos, paaiškėjo, kad nieko blogo neįvyko.

„Šeštame greičio ruože, nuvažiavus gal tris kilometrus nuo starto, kliudėme didžiulį akmenį. Išvertėme jį. Kai jau manėme, kad jis padarys daug žalos, paaiškėjo, kad nieko blogo neįvyko.

Dėl to esame dėkingi mechanikams, kurie ieško būdų, ne kaip padaryti automobilį kuo lengvesnį, bet kuo tvirtesnį, kuris atlaikytų tokius smūgius. Taip pat esame dėkingi žmonėms, kurie atbėgo mums padėti, kai įkritome į griovį. Kai bandė stumti du, trys žmonės, ta mašina net nejudėjo, o kai atbėgo būrys, mums padėjo grįžti ant kelio“, – sakė Renaldas Šeinauskas.

Komandos nuotr./„RR Team“ šturmanė Rūta Krikščiūnaitė ant išversto akmens
Komandos nuotr./„RR Team“ šturmanė Rūta Krikščiūnaitė ant išversto akmens

Po šio incidento ekipažo tempas kiek nukrito, tačiau likus keliems greičio ruožams iki finišo, duetas vėl įsivažiavo. Efektingai važiuojantis Renaldas Šeinauskas gražių vaizdų žiūrovams negailėjo ir net tuomet, kai viename posūkyje padarė klaidą.

„Dešimtame greičio ruože turėjome dar vieną incidentą, kai per vėlai stabdėme ir nebespėjome pasukti į dešinę – ten, kur reikėjo važiuoti. Reikėjo greitai priimti sprendimą, kaip elgtis, tai pasukome į kairę, išpiešėme žiūrovams „saulę“ ir nulėkėme toliau. Šiaip ralis labai smagus, bet tuo pačiu ir nelengvas. Ačiū visiems draugams, partneriams mechanikams, komandos nariams ir varžybų organizatoriams“, – pasakojo komandos pilotas Renaldas Šeinauskas.

Andriaus Lauciaus nuotr./„RR Team“ komanda „Samsonas Rally Rokiškis“ varžybose
Andriaus Lauciaus nuotr./„RR Team“ komanda „Samsonas Rally Rokiškis“ varžybose

Po šių varžybų „RR Team“ ekipa turės šiek tiek laiko pailsėti ir atstatyti automobilį iki rudenį vyksiančio „DHL Rally Elektrėnai“ etapo.

Kiek mažiau poilsio teks tik komandos vairuotojui Renaldui Šeinauskui, kuris iškeliauja į Vengrijoje vyksiantį Pasaulio aviamodeliavimo čempionatą atstovauti Lietuvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius