Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos atstovė dopingo šešėliu temdo Dakarą: suspenduota motociklininkė startavo

Dėl dopingo suspenduotai rusei Anastasiai Nifontovai vis dėlto leista startuoti Dakare. Sutikimą davė Tarptautinė motociklininkų federacija (angl. FIM), kuri anksčiau ir suspendavo motociklininkę iš Rusijos. Buvusi bekelės ralio pasaulio čempionė įkliuvo pernai spalį, kai turėjo duoti mėginį dopingo testui per varžybas Maroke. Jos mėginyje aptikta itin populiaraus tarp rusų sportininkų meldoniumo.
Anastasia Nifontova
Anastasia Nifontova / „Scanpix“ nuotr.

Lapkritį, kaip rašo tvn24.pl, FIM laikinai suspendavo A.Nifontovą, kuri vis dar laukia B testo rezultatų iš Pasaulinės antidopingo agentūros. Ši situacija gerokai sujaukė motociklininkės pasiruošimą pirmajam jos Dakaro raliui.

Sunkiausioms pasaulyje ralio varžyboms rusė ruošėsi jau seniai, tačiau paskutinės savaitės prieš startą buvo skirtos labiau dokumentų pildymui, nei realioms treniruotėms. Buvo stengtasi rasti būdų startuoti Dakare.

Ir pavyko – FIM jai suteikė išimtinę teisę startuoti Dakare. „Neleisdami sportininkei startuoti galėtume padaryti jai neištaisomą žalą. Sprendimas buvo priimtas susipažinus su svarbiais faktais, kurie paaiškėjo tiriant šią situaciją“, – teigiama FIM pranešime.

Pati Rusijos motociklininkė džiaugsmo neslepia: „Nesu tikra dėl savo rezultatų, nes paskutinėmis savaitėmis turėjau mažai laiko ruoštis, bet tikiuosi, kad viskas bus gerai. Jau dabar jaučiuosi lyg kirtusi finišo liniją, nes visi mane sveikina.“

Pastaraisiais metais visą Rusijos sportą nuolat krečia dopingo skandalai. Dėl to dalis šios šalies sportininkų negalėjo startuoti ir pernai vykusiose olimpinėse žaidynėse, keli neteko ankstesnių olimpiadų Londone ir Pekine medalių.

Dakaro ralis Paragvajuje, Pietų Amerikoje, startavo sausio 2-ąją dieną, jame dalyvauja ir trys lietuvių ekipažai: Benediktas Vanagas su lenku Sebastianu Rozwadowskiu, Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis bei Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas.

„Scanpix“ nuotr./Anastasia Nifontova
„Scanpix“ nuotr./Anastasia Nifontova

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius