Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos lenktynininkas Dmitrijus Miačinas Lietuvoje jaučiasi savas

Tarp šį šeštadienį į finalinę kovą dėl Lietuvos automobilių ralio čempiono vardų stosiančių lietuvaičių – ne vienas užsienio lenktynininkas. Bet realią galimybę pretenduoti į ralio čempiono vardą turi tik vienas jų – Dmitrijus Miačinas, atstovaujantis Rusijai.
Dmitrijus Miačinas – Lietuvoje jaučiasi savas
Dmitrijus Miačinas – Lietuvoje jaučiasi savas / Komandos nuotr.
Temos: 1 Ralis

Lenktynininkų tarpe vadinamas Dima, kaliningradietis savo tobulėjimu nustebino daugelį ralio entuziastų: vos pernai pradėjęs rimtai lenktyniauti ralyje, jau tais pačiais metais jis tapo Šiaurės Europos zonos (NEZ) ralio čempionu dviem ratais varomų automobilių (2WD) grupėje. 

Šįsyk kartu su šturmanu Kęstučiu Būziumi automobiliu „Honda Civic Type R“ lenktyniaujantis ralistas nusitaikė į geriausio Lietuvoje A2000 klasės ekipažo vietą. Ir nors sėkmingą sezoną – ekipažas visą laiką tvirtai laikėsi pirmoje įskaitos vietoje – pristabdė „300 ežerų“ ralyje subyrėjusi granata, abu lenktynininkai sako esą nusiteikę kovoti iki paskutinės sekundės: „Nusipelnėme būti čempionais! Apmaudu, kad nepelnėme taškų Zarasuose, bet gręžiotis atgal nėra prasmės. Kad susigrąžinti pozicijas, Druskininkuose užtektų finišuoti tarp trijų pirmų ekipažų klasėje, toks ir mūsų tikslas.“ 

Komandos nuotr./Dmitrijus Miačinas – Lietuvoje jaučiasi savas
Komandos nuotr./Dmitrijus Miačinas – Lietuvoje jaučiasi savas

Paradoksalu tai, kad Kaliningrade, iš kurio į kiekvienas varžybas Dmitrijui tenka išvykti gerokai anksčiau ir tam, kad muitinės procedūros nesugriautų grafiko, ralio varžybos nevyko jau daugiau nei 20 metų. Kaip sako pats Dima, „Prisižiūrėjęs TV laidų apie WRC, net ir nelabai suprasdamas kaip vyksta ralis, prieš keletą metų nusprendžiau užsiimti būtent automobilių sportu“. Išbandęs savo jėgas rali-sprinte, ralyje ir „Fast Lap“ varžybose, “Thomas Beton Racing” komandai atstovaujantis Dmitrijus šiandien – vienintelis Kaliningrade ralio lenktynininkas.

Tai ką iš pirmo žvilgsnio galėtume pavadinti nesėkme, dažnai gali tapti sėkme – būtent taip ir nutiko D. Miačinui prieš pernykštį „Winter Rally“. Netekęs savo tuometinio šturmano Maksimo Nefedovo pagalbos, lenktynininkas surizikavo dalyvauti varžybose su visai nepažįstamu Kęstučiu Būziumi ir nepasigailėjo: patyręs šturmanas ne tik gelbėjo patarimais, bet ir per 5 minutes tapo savas. Pasak Dmitrijaus, „Kęstas ne tik suprato kaip aš jaučiu trasą, jis vienodai serga ralio liga kaip ir aš!”
Kaliningrade sunku rasti raliui tinkamų žvyrinių kelių, tad Lietuvoje ne tik lenktyniaujantis, bet ir besitreniruojantis D.Miačinas mūsų šalyje netruko pasijusti savu: “Žmonės čia draugiški ir paslaugūs. Man patinka ir tai kaip Lietuvoje organizuojamas ralis. Mes su Kęstu lenktyniaujame ir Latvijos ralio čempionate – iki šiol nesuprantu jų sprendimo visus dviem ratais varomus automobilius apjungti į vieną grupę ir atsisakyti atskirų klasių įskaitų: būk tu nors ir Kolinas McRae - kai kurių automobilių vistiek neaplenksi! Lietuvoje tarpusavyje varžosi panašaus pajėgumo lenktynininkai, sveika konkurencija skatina stengtis ir greitėti.”

Ir nors prieš paskutinį LARČ etapą Druskininkuose Dmitrijus nebuvo linkęs atskleisti visų ateities planų, bet išdavė, kad nuo šiol Lietuvoje lankysis dar dažniau – naujo lenktyninio automobilio paruošimą komanda patikėjo lietuvių specialistams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius