Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rygoje sportininkų laukia keturių valandų išbandymas

Artėjantį savaitgalį į Rygos „Bikernieki“ lenktynių trasą rinksis sportininkai, ištvermės lenktynėmis užbaigsiantys šių metų automobilių sporto sezoną.
Baltijos šalių „Endurance“ čempionatas
Baltijos šalių „Endurance“ čempionatas / BATCC organizatorių nuotr.

Sekmadienį įvyks paskutinis, penktasis, Baltijos šalių 4 valandų „Endurance“ čempionato etapas.

Du lietuvių ekipažai

Tiesa, Rygos trasoje ratus suks ne tik pagrindinių keturių valandų ištvermės lenktynių dalyviai, bet ir papildomose „Mini endurance“ lenktynėse dalyvausiantys sportininkai. Tai – 45 minučių trukmės lenktynės, kuriose sportininkai galės dalyvauti komandomis, sudarytomis iš dviejų vairuotojų. Jau šiuo metu į šias varžybas užsiregistravo jau 33 dalyviai, tarp kurių – ir du lietuviai.

„Mini endurance“ dalyviai skirstomi pagal techniką į dvi automobilių kategorijas: „Historic cars“ (istorinių automobilių) ir „Touring cars“. Su 20 istorinių automobilių ekipažų varžysis lenktynininkas Adomas Petrovas, vairuosiantis „VAZ 21011“, o „Touring cars“ grupėje lenktyniaus Kristijonas Pelanis su „BMW e46”.

Pateikė staigmenų

Finalinis ištvermės lenktynių važiavimas truks keturias valandas. Iš 14 užsiregistravusių dalyvių – net 12 komandų iš Lietuvos, kitos dvi – Latvijos sportininkų komandos.

Nors tai ir paskutinis čempionato etapas, padėti dar ne visi taškai. Kai kurios komandos pateikė staigmenų, pavyzdžiui, Estijoje 1000 km lenktynėse susiformavęs Justo Jonušio ir Ramūno Čapkausko tandemas pasirodys kartu ir šiose lenktynėse. Jie važiuos BMW M3 GTR.

Tarp dalyvių bus galima išvysti ir abu Lietuvoje turimus „TCR“ automobilius, tai ir „Igorio lankai“ su „Seat Leon TCR“, ir „Volkswagen Golf GTi TCR“, priklausantis „Nero – GSR Racing Team“ komandai. Rygoje pasirodys ir šio sezono lyderiai „Skuba racing team“ su „Porsche 911 GT3”.

Lyderiai aiškūs jau dabar

A2000 klasėje lyderės pozicija priklauso latvių „Bruno racing team“, bet nuo jų vos 10 taškų atsilieka lietuviai „RM klubas“. A3000 klasės lyderė – „Energizer Racing“ komanda, anksčiau besivadinusi „Greičio akademija“. „A3000+“ lydere iki pat finalo išliko „Nero – GSR Racing Team“ komanda, už jų – „222“ ir „Igorio lankai“.

Didžioji kova verda D1 įskaitoje tarp „Telšių statybos“ ir „Sparti reklama – PF Kekava racing team“ komandų: abi čempionate turi po lygų taškų skaičių. D2 klasėje lyderio poziciją užsitikrino „PGM Technika racing“ komanda, už savęs palikusi latvius „Flash racing“ ir „Zvaigzne Motorsport“ komandas.

GT klasėje lyderio vieta kol kas priklauso „Rotoma racing“ komandai, antroji vieta – „Skuba racing team“, o trečioji – čempionato naujokams „EST 1 Racing“. Tiesa, taškų skirtumas – toks mažas, kad po paskutiiniojo etapo lyderių pozicijos gali ir pasikeisti.

Savaitgalio lenktynėse trasoje bus galima išvysti ir „X1“ klasės lyderę „Samsonas racing“ komandą. Pastarąją konkurentams pasivyti galimybių jau nebeliko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius