Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sebastianas Vettelis: „Red Bull“ bolidas – nervingas ir nestabilus

Sebastiano Vettelio teigimu, šių metų „Red Bull“ bolidas kol kas yra labai nervingas ir nestabilus, tačiau tinkamai jį subalansavus turėtų būti itin pajėgus ir konkurencingas.
Sebastianas Vettelis, „Red Bull“
Sebastianas Vettelis, „Red Bull“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Bolidas neturi konkrečios problemos. Nėra taip, kad problema yra tik galinė dalis ar priekinis sparnas. Yra pora elementų, kurie galbūt gražiai nedera tarpusavyje. Bolidas yra labai nervingas ir nestabilus“, – ketvirtadienį Kinijoje kalbėjo lenktynininkas.

„Šiuo metu pagrindinė mūsų problema yra tai, kad bolido balansas, atrodo, yra ne toks geras, koks buvo praėjusiais metais. Tai nesusiję su prispaudžiamąja galia, tai bendras viso automobilio veikimas. Būtent šią sritį ir bandome pagerinti.“

Bolido problemos yra visiškai kitokios ir daug didesnės nei patyrėme praėjusiais metais

„Nesakyčiau, kad esame pasimetę. Bolido problemos yra visiškai kitokios ir daug didesnės nei patyrėme praėjusiais metais, kai automobilį buvome labai gerai perpratę ir turėjome gerą pagrindą.“

„Tvirtai tikiu, kad turime labai pajėgų bolidą. Tiesiog turime jį priversti tinkamai važiuoti ir turėtume būti labai konkurencingi. Dabar mus labiausiai kankina tai, kad neišnaudojame viso automobilio potencialo. Vos tik išspręsime šį galvosūkį, mūsų padėtis bus daug geresnė.“

Šanchajuje „Red Bull“ komanda išmėgins naują aerodinamikos elementų paketą, kuris penktadienį bus įdiegtas tik Marko Webberio vairuojamame bolide.

S. Vettelis pirmąją treniruočių dieną, tuo tarpu, sugrįš prie paskutinių priešsezoninių bandymų Barselonoje (Ispanija) pirmąsias dvi dienas naudotos išmetimo sistemos versijos, kuria dujos yra naudojamos galinio sparno, o ne bolido dugno, kaip naujausioje modifikacijoje, apipūtimui.

„Red Bull“ taip sieks palyginti, kuris variantas trasoje veikia efektyviau. Pasiteisinus naujausiam aerodinamikos dalių paketui, šis bus sumontuotas ir S. Vettelio bolide. Priešingu atveju komandos lenktynininkai varžybų savaitgalį tęs skirtingų konfigūracijų automobiliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius