-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Safario ralis siekia grįžti į WRC (video)

Legendomis apipintas Safario ralis Kenijoje gali vėl atsidurti pasaulio ralio čempionato (WRC) kalendoriuje – to siekia šio ralio organizatoriai. Tiesa, sugrįžimo dar reikės palūkėti – į WRC šis ralis kandidatuos 2012-aisiais, o į čempionatą bandys grįžti ne anksčiau nei dar po metų.
Kenija turi svarių argumentų bandyti grįžti į pasaulio čempionatą
Kenija turi svarių argumentų bandyti grįžti į pasaulio čempionatą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kenijos technines sporto šakas administruojančios įstaigos vadovo Jimo Kahumburos nuomone, Tarptautinė automobilių federacija (FIA) dar vis susidomėjusi Afrikos žemynu, kaip potencialia vieta, kurioje galėtų vykti WRC etapai.

Dėl šios priežasties Kenija turi svarių argumentų bandyti grįžti į pasaulio čempionatą, juolab kad neseniai panaikintas 100 tūkstančių eurų mokestis, kurį privalėjo sumokėti kiekvienas organizatorius, norintis, kad jo ralis kandidatuotų į pasaulio čempionatą.

„FIA atsiųs savo stebėtojus patikrinti, kaip esame pasiruošę 2010 ir 2011 metais, o 2012-aisiais  greičiausiai mėginsime kandidatuoti į 2013 metų WRC kalendorių“, – sakė J.Kahumbura.

Ateinantį sezoną Safario ralyje numatytos trejos pirmenybės: FIA Afrikos ralio, Kenijos nacionalinį ralio bei „KCB East African Rally Challenge“ čempionatas. Ralis taip pat pakeis vietą – nuo Elementaitos ir Athi upių jis patrauks Thikos bei Kajiado miestų link.

Kenijos, arba Safario, ralis turi ilgą istoriją. Startavęs 1953 metais, Kenijai dar vis būnant Anglijos kolonija, ralis pasirodė toks sudėtingas, kad galutinio finišo nepasiekė nė vienas iš 57 startavusių ekipažų.

Raliui modernėjant, Kenija sugebėjo išlikti vienu sudėtingiausių etapų pasaulyje, kuriame pergalei gyvybiškai svarbi didžiulė patirtis bei puikios vietos sąlygų žinios. Būtent todėl čia išskirtinai stiprūs tradiciškai išlieka Kenijos Respublikos lenktynininkai.

VIDEO: WRC History: The Safari Rally

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius