Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sakhiro trasos posūkis bus pavadintas Michaelio Schumacherio garbei

Bahreino GP organizatoriai nusprendė pirmąjį Sakhiro trasos posūkį pavadinti daugkartinio F-1 čempiono Michaelio Schumacherio vardu. Būtent vokietis, kuris po incidento slidinėjimo kurorte iki šiol yra komos būsenoje, triumfavo pirmose Bahreino GP lenktynėse 2004-aisiais metais
Septyniskart pasaulio čempionas M.Schumacheris pirmosiose lenktynėse po sugrįžimo dominuoti nesugebėjo
Septyniskart pasaulio čempionas M.Schumacheris pirmosiose lenktynėse po sugrįžimo dominuoti nesugebėjo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sakhiro trasos vadovas Zayedas Al Zayani patvirtino, kad organizatoriai gavo leidimą iš M.Schumacherio šeimos pavadinti pirmąjį posūkį F-1 piloto vardu.

„Su jo šeimos palaikymu, tai didžiulė privilegija pagerbti puikiausią pilotą F-1 istorijoje ir žmogų, kuris iki šiol išlieka artimas daugelio Bahreino žmonių širdyse. Po jo pirmo pasirodymo 2004 m. BIC trasoje, jis iš karto tapo įkvėpimu visiems šioje karalystėje, kurie domisi automobilių sportu. BIC komanda toliau siunčia Michaeliui ir jo šeimai nuoširdžiausius linkėjimus“, – sakė trasos vadovas Zayedas Al Zayani.

M.Schumacheris buvo vienas iš tų žmonių, kuris prisidėjo savo patarimais kuriant Sakhiro trasos projektą.

AP/„Scanpix“ nuotr./Michaelis Schumacheris
AP/„Scanpix“ nuotr./Michaelis Schumacheris

Po kelerius metus trukusios pertraukos 2010 m. vokietis nusprendė grįžti į F-1. Būtent tuomet sportininkas naują sezoną pradėjo startu minėtoje Sakhiro trasoje.

„Michaelio šeima norėtų padėkoti Bahreino Tarptautinei trasai (BIC) už šį garbingą gestą, pripažįstant Michaelio pasiekimus F-1 bei jo susidomėjimą BIC trasa ir jos projektu. Esu įsitikinusi, kad Michaeliui patiks ši idėja ir jis liks labai pagerbtas sužinojęs, kad vienas iš BIC trasos posūkių yra pavadintas jo garbei“, – sakė M.Schumacherio vadybininkė Sabine Kehm.

AP/„Scanpix“ nuotr./Michaelis Schumacheris
AP/„Scanpix“ nuotr./Michaelis Schumacheris

Primename, kad 2007 m. M.Schumacheriui pagerbti jo vardu buvo pavadinti aštuntas ir devintas Nurburgringo (Vokietija) trasos posūkiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius