Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šarūnas Pladas: „Norint mėgautis motociklo teikiamais malonumais, būtina su juo susidraugauti”

„Išbandžius savo motociklo greitį lenktynių trasoje, lakstyti gatvėmis tampa nebeįdomu. Užtenka vieną kartą pajusti ką reiškia netrukdomam lėkti varžyboms pritaikyta trasa ir supranti, kad nei viena Lietuvos gatvė to neatstos,“ – sako vienas žinomiausių Lietuvos motociklininkų Šarūnas Pladas, atsakydamas į vis netylančias motociklininkų ir Kelių policijos atstovų diskusijas.
Šarūnas Pladas
Šarūnas Pladas / Asmeninio archyvo nuotr.

„Na taip, miestų gatvėse pakanka leistiną greitį viršijančių ar kitų taisyklių nepaisančių motociklininkų.  Dalinai juos galima suprasti: vieni per žiemą laukę kada vėl galės sėsti ant motociklų, kiti ką tik motociklo teises išsilaikę – visi nori ir motociklus išbandyti, ir save parodyti. Bėda tik, kad nemaža  dalis jų net nemoka tinkamai valdyti motociklų, įvertinti kelio dangos, posūkių trajektorijų – vairavimo mokyklose ar savarankiškai gatvėje šito neišmoksi,”- sako šalies žiedinių motociklų lenktynių čempionas Š.Pladas, atstovaujantis „Dolce Moto“ klubą.

Pajėgiausius Lietuvos žiedinių plento motociklų lenktynių dalyvius jungiantis klubas jau prieš tris metus nusprendė – jų treniruotės atviros visiems motociklininkams, nepriklausomai nuo jų patirties ar turimo motociklo.

Pasak Manto Vyborno, vadovaujančio „Dolce Moto“ klubui, ir dauguma dabartinių sportininkų kažkada pradėjo nuo „chuliganavimo“ gatvėse: „Važinėjom kaip mokėjom, lenktyniaudavom tuščiose miesto gatvėse. Nemoralizuosiu, bet manau, svarbu laiku suvokti, kad ekstremaliems pojūčiams patirti yra specialiai tam pritaikytos vietos. 250 km per valandą greitis, pasiektas lenktynių trasoje yra nepalyginamai ilgiau trunkantis malonumas nei panašus greitis pasiektas kelyje, jau nekalbant apie saugumą.“

Atviros „Dolce Moto“ treniruotės „Nemuno žiede“ prasidės balandžio 28 d.

„Ir motociklų valdymas nėra vien tik skambi frazė. Norint mėgautis motociklo teikiamais malonumais, būtina su juo susidraugauti, nesvarbu ar tai „Jawa“, ar „Suzuki“, – klubo vadovui pritarė greičiausias Lietuvos motociklininkas Šarūnas Pladas. 

Į „Dolce Moto“ treniruotes, vykstančias Kačerginės „Nemuno žiede“, atvykę motociklininkai gali ne tik stebėti kaip treniruojasi tokios esamos ar kylančios motosporto žvaigždės kaip Šarūnas Pladas, Vitas Lopinys, Donatas Sivickis  bei kiti sportininkai. Motociklų mėgėjai treniruotėse visuomet gali gauti ir profesionalių lenktynininkų atsakymus į jiems rūpimus klausimus, ir praktinius patarimus.  „Tie, kurie negali susilaikyti neišbandę savo motociklų galios, gali netgi ir palenktyniauti su mūsų čempionais, kas žino, gal ir vėl naujų talentų treniruotėse atsiras,“ – atvykti į „Nemuno žiedo“ trasą kvietė Pasaulio „Supersport 600“ motociklų čempionatui besiruošiantis Š.Pladas. „Po tokių treniruočių Kaune susikūrė „Navas Racing“ lenktynių komanda, į XXL komandą susibūrė ir marijampoliečiai, tai tik dar vienas įrodymas, kad azartui važiuoti motociklu lenktynėms skirta trasa neprilygs niekas, o profesionalas trasoje – ne konkurentas, bet patyręs treneris.“

Jau balandžio 28 d. prasidėsiančios atviros „Dolce Moto“ treniruotės Kačerginės „Nemuno žiede“ bent kartą per mėnesį vyks iki pat rugsėjo mėn., o rimtai nusiteikę tobulėti Baltijos šalių motociklinininkai birželio 30 – liepos 1 d. laukiami „Bikernieki“ trasoje šalia Rygos. Čia „Dolce Moto” rengia vienos žinomiausių pasaulyje motociklininkų mokyklos „California Superbike School“ treniruočių sesiją, kurios metu iš Anglijos  atvykę instruktoriai posūkių įveikimo meno mokys tiek lenktynininkus mėgėjus, tiek profesionalus, tiek ir gatvės važiuotojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius