Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sauber“ komanda pripažįsta jos rezultatų anuliavimą Australijos GP lenktynėse

„Sauber“, išanalizavusi visus faktus, priėmė sprendimą nepateikti apeliacijos dėl Australijos Didžiojo Prizo teisėjų sprendimo“, – praneša komandos spaudos tarnyba.
„Sauber“ bolidas
„Sauber“ bolidas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Sauber“ vairuotojai Sergio Perezas ir Kamui Kobayashis F-1 Australijos GP etapo lenktynėse finišo liniją kirto atitinkamai septintoje ir aštuntoje vietoje, tačiau taškais džiaugėsi neilgai – praėjus vos valandai po varžybų, jie buvo diskvalifikuoti. Atlikus techninį patikrinimą po lenktynių, teisėjai nustatė, kad „Sauber C30“ viršutinio galinio sparno elemento profilio kampas neatitinka techninio reglamento: skirtumą sudarė vos keli milimetrai.

„Tai nesuteikė mums jokio greičio pranašumo, tačiau nukrypimas nuo reglamento yra, tai faktas. Mes priimame teisėjų sprendimą“, – pasakė Jamesas Key, komandos technikos direktorius. – „Tuo pačiu metu „Sauber F1 Team“ pradeda detalų vidinį tyrimą: jau nustatyta, kad klaida įsivėlė tikrinant šio galinio sparno elemento išmatavimus. Pasirūpinome, kad ateityje nieko panašaus neįvyktų.“

Labiausiai teisėjų sprendimas nuvylė komandos lenktynininkus, iškovojusius praėjusiais metais ne po kiekvienų lenktynių gautus brangius taškus: S.Perezą ir K.Kobayashį.

„Ir Sergio, ir Kamui puikiai pasirodė praėjusį savaitgalį. Galinis sparnas, neatitikęs reglamento, nesuteikė jokio pranašumo. Abu kovojo dėl savo pozicijų, ir be abejonės, pelnytai iškovojo taškų. Komanda nusivylusi, tačiau pademonstravome, kad turime greitą bolidą ir du talentingus lenktynininkus. Todėl šį sezoną esame nusiteikę optimistiškai“, – teigė komandos vadovas Peteris Sauberis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius