Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Saulės ralis“. nugalėjo V.Švedas ir Ž.Sakalauskas (atnaujinta 18.15 val.)

Sekmadienį tęsėsi didelio susidomėjimo sulaukęs „Saulės ralis“. Bendras ralio trasos ilgis – 298,5 km, o 92 proc. jos sudaro žvyro danga.
„Saulės ralio 2010“ šeštadienio vaizdai
„Saulės ralio 2010“ šeštadienio vaizdai / Nerijaus J. nuotr

Kaip jau rašė portalas 15min.lt, po šeštadienio greičio ruožų pirmavo V.Švedo ir Ž.Sakalausko ekipažas su „Mitsubishi Evo IX“ (3-ias starto numeris).

Sekmadienį po GR 8 (Pašilė–Margūnas 2) V.Švedo ir Ž.Sakalausko ekipažas išlaikė pirmą poziciją. Antri kol kas R.Lipeikis ir I.Lipeikytė, treti – R.Čapkauskas ir T.Šipkauskas.

Papildyta 17 val. Nelabai situacija keitėsi ir po kitų greičio ruožų. Po paskutinio GR 13 trečioje vietoje buvo įsitvirtinę A.Gimžauskas ir K.Girštautas. Pirmas dvi pozicijas išsaugojo tie patys lenktynininkai.  Taigi  ralio nugalėtojai – V.Švedas ir Ž.Sakalauskas.

Papildyta 18.15 val. Oficialiai patvirtinta, kad nugalėtojų vardus apgynė kauniečių Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko ekipažas. „Juta Racing“ komandos nariai važiavo automobiliu „Mitsubishi Lancer EVO IX“.

Šeštadienį po dviejų asfaltinių greičio ruožų Šiaulių miesto gatvėmis pirmavo panevėžiečiai Rokas Lipeikis ir Inga Lipeikytė („Mitsubishi Lancer EVO VIII“). Tačiau sekmadienį, kai lenktynininkai kovojo žvyriniuose greičio ruožuose Kražių apylinkėse, V.Švedo tempas buvo didžiausias: nugalėtojo vardą gynęs ekipažas netruko tapti lyderiu, o finiše, įveikus trylika greičio ruožų, artimiausią persekiotoją buvo aplenkęs 1 min. 01,2 sek. Pernai oficialiai pareiškęs, kad nuo šiol važiuos savo malonumui, R.Lipeikis su dukra Inga liko antras ir tapo nugalėtoju „Open“ klasėje.

Į trečią bendros įskaitos vietą lenktynių pabaigoje pakilo Audrius Višniausas ir Edvinas Pagirskas („Mitsubishi Lancer EVO IX“) – jie sugebėjo išnaudoti iš kovos anksčiau laiko pasitraukusių Dominyko Butvilo ir Ramūno Čapkausko ekipažų klaidas bei nesėkmes.

Tarp dviem ratais varomų automobilių greičiausi buvo Irmantas Žuausas ir Gediminas Figurinas („Renault Clio“). Jie bendroje įskaitoje finišavo trylikti ir tapo A2000 klasės nugalėtojais.

L2000 klasėje pirmi finišavo Dovilas Čiutelė ir Vitoldas Juronis (VAZ 2105), S2000 – Tomas Bilius ir Vytis Pauliukonis (“Honda Civic”).

Bene rimčiausią avariją ralyje patyrė automobiliu „Renault Clio“  važiavę Tomas Savickas ir Gintautas Leliukas. Keletą kartų posūkyje apsivertus automobiliui sportininkams prireikė ir medikų paglbos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius