-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sausio 13-oji Dakare: TOP5 svarbiausi dienos įvykiai

Pirmadienis 2020-ųjų metų Dakare buvo kiek neįprastas – varžėsi tik trijų klasių dalyviai, tačiau įvykių tikrai netrūko nei lietuvių ekipažams, nei kitiems. Pristatome penkis svarbiausius sausio 13-osios įvykius Dakare.

Naujausia informacija iš Saudo Arabijos – 15min GAZAS „Facebook“ paskyroje ir specialiame 15min Dakaro ralio polapyje.

1. Mathieu Serradori laimėjo pirmąjį savo greičio ruožą

Prancūzas viso Dakaro metu išliko tarp aštuonių greičiausių ekipažų automobilių klasėje, tačiau iki šios dienos aukščiausia jo užimta vieta bendroje įskaitoje buvo 4-a.

Rezultatą pavyko pagerinti pirmadienį, kuomet sportininkas tapo aštuntojo greičio ruožo nugalėtoju.

Šią pergalę sportininkas skyrė sekmadienį mirusio motociklininko Paulo Goncalveso garbei.

„Norėčiau šią pergalę skirti Paulo, nes esu buvęs motociklininkas. Sunku buvo rasti motyvacijos po tokios dienos“, – po finišo sakė M.Serradori.

2. Carlosas Sainzas finišavo tik 15-as

Nuo lyderio M.Serradori ispanas Carlosas Sainzas atsiliko 19 min. 15 sek. O aštuntojo ruožo finišą pasiekė būdamas 15-oje vietoje.

Gali būti, jog jam pirmadienį greičio ruože sąlygas apsunkino tai, kad startavo iš pirmosios pozicijos, o prieš jį nevažiavo nė vienas motociklininkas ir nebuvo visiškai jokių vėžių.

Tai nebuvo pirmasis C.Sainzo startas iš pirmosios pozicijos, tačiau šiandien buvo pirmas kartas, kai ruožo „nepažymėjo“ motociklininkai. Jie ir keturračių klasės lenktynininkai pirmadienį nelenktyniavo, taip pagerbdami sekmadienį mirusį P.Goncalvesą.

3. Trys Lietuvos ekipažai TOP20

Pirmą kartą šių metų Dakare net trys ekipažai iš Lietuvos pateko į TOP20.

Greičiausias iš lietuvių aštuntajame etape buvo Benedikto Vanago ir Filipe Palmeiro ekipažas. Atsilikę nuo lyderio kiek daugiau nei 20 min. jie klasifikuojami 17-oje pozicijoje.

19-ti, po 6 minučių finišavo ir Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu. Duetas užtruko, mat prieš pat finišą dar turėjo pakeisti orą leidžiantį ratą.

Iš karto už „Agrorodeo“ ekipos, 20-oje vietoje finišo liniją kirto Antanas Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu, nuo etapo laimėtojo atsilikę kiek mažiau nei 28 min.

„Šiandien ore praleidom nemažai laiko. Skridome tikrąja to žodžio prasme, – juokėsi Antanas Juknevičius, – o šiaip pas mus jokių dramų, gavome šiek tiek smagių kopų ir padidinome tempą.“

VIDEO: A.Juknevičius apie kopų kupiną dieną: mus tikrai galima vadinti pilotais

Greičio netrūko ir „Agrorodeo“ ekipažui.

„Buvome į tokį piltuvą įkritę. Visi važiavo kaire, aš, galvojau, gudresnis būsiu, dešine puse pravažiuosiu. Paukšt į skylę! Tai ten pasikapstėme“, – nuotykius papasakojo Vaidotas Žala.

VIDEO: S.Jurgelėnas apie nejaukias akimirkas 8 GR

Bendra įskaita atrodo taip: Aukščiausiai tarp lietuvių, 17-oje pozicijoje įsitaisęs „Agrorodeo“ ekipažas. 19-oje Benediktas Vanagas su Felipe Palmeiro, iš karto už jų, 20-ti – Antanas Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu.

VIDEO: B.Vanagas: bijojau pats savęs, buvo vienas kritimas nuo kopos

4. „Heston MRO team Pitlane“ virtimas ir gedimas

Panašu, kad Edvinui Juškauskui ir Aisvydui Paliukėnui nelemta įveikti šių metų Dakaro. Penktadienį buvo užsiliepsnojęs ekipažo automobilio variklis. Dakaro naujokai spėjo susitvarkyti automobilį bei tęsė kovą „Dakar Experience“ kategorijoje (jų rezultatai nebuvo fiksuojami ir varžybose nebedalyvavo, tačiau turėjo galimybę įveikti visus ruožus).

Deja, ekipažui nepasisekė. E.Juškauskas ir A.Paliukėnas greičio ruože spėjo įveikti 62 kilometrus, bet šokdami per kopą virto ant šono ir stipriai pažeidė galinę važiuoklę.

Bandydami apversti savąjį „Toyota Hilux“ jaunieji lenktynininkai sugaišo nemažai laiko. Taip pat paaiškėjo, kad neturi detalių, kurias reikėtų pakeisti norint suremontuoti visureigį.

„Važiuoti per smėlį lenktynių trasa su taip pažeistu automobiliu buvo neįmanoma, todėl patraukėme tiesiai į bivaką“, – pasakojo E.Juškauskas.

Visgi, ekipažui šis Dakaras jau baigtas. Antradienį jie nebestartuos.

VIDEO: Edvinui Juškauskui ir Aisvydui Paliukėnui 2020-ųjų Dakaras baigėsi aštuntame greičio ruože

5. G.Petrus stabiliai kyla aukštyn

Pirmąją Dakaro dieną Gintas Petrus ir Tomas Jančys finišavo 63-oje vietoje. Įveikęs daugiau nei pusę ruožų ekipažas stabiliai kyla iš lentelės apačios ir po aštuntojo ruožo užima 41-ą vietą bendroje įskaitoje.

„Beveik visą maršrutą pravažiavome be klaidelių, užbuksavome tik aukščiausiose kopose. Šiaip greitas ruožas, ilgos tiesiosios, net kartais būdavo nuobodu. Tikrai buvo dalimis labai liūdnas navigatoriaus darbas“, – po finišo juokėsi T.Jančys.

VIDEO: G.Petraus šturmanas parodė, kaip atrodo jų autoūkis, įrengtas konteineryje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius