-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį triukšmingai startavo Lietuvos kartingo čempionatas

Savaitgalį Vilniuje startavo Lietuvos kartingo čempionatas – šeštadienį sostinės kartodrome vyko Lietuvos kartingo federacijos organizuojamos pirmo Lietuvos kartingo čempionato etapo varžybos.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

„KZ2“ klasė – tarsi kartingo „F1“

Lietuvos kartingo čempionate važiuojanti technika įvairi, tačiau bene tobuliausi yra „KZ2“ klasės aparatai. „Su šios klasės technika lietuviai dalyvauja ir Europos, ir pasaulio čempionatuose“, – pastebi Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Ramūnas Savickas.

„Tai techniškai tobuliausia ir įdomiausia klasė mūsų čempionate. Šių kartingų motorai yra su aukščiausiu forsavimo laipsniu, stabdomi visi ratai, yra šešių pavarų dėžė. Jų važiavimai atrodo įspūdingai“, – antrina Lietuvos kartingo federacijos generalinis sekretorius Valdas Jonušis.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Pirmo etapo nugalėtoju „KZ2“ klasėje tapo Paulius Paškevičius, antrą vietą iškovojo Ignas Misevičius, o trečioji atiteko Marijui Jašinskui. Visi šie sportininkai atstovauja „Paske Racing“ komandai.

Įspūdingiausia kova ir gausus dalyvių būrys – „Open Senior” ir „Open Junior“ klasėse

„Open 125 Junior“ ir „Open 125 Senior“ – naujos jungtinės įvairių variklių gamintojų klasės. „Tai irgi šių metų čempionato naujiena. Ir, panašu, tai pasiteisino. Iškart susidarė gausus dalyvių būrys. Itin efektingai atrodė pati kova trasoje“, – sakė R.Savickas.

„Šiose klasėse varžosi kartingai su kelių skirtingų gamintojų varikliais. Stebėjome, ar kuris iš jų nebus akivaizdžiai pranašesnis. Bet atrodo, kad trasoje jie važiuoja panašiai, tad idėja pasiteisino“, – pastebi V.Jonušis.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

„Open 125 Senior“ klasėje pirmo etapo lenktynėse nugalėjo Gintautas Matulevičius iš „Baltic Kart“, atrąją vietą iškovojo „Juta Racing“ pilotas Ignas Gelžinis, o trečioji vieta atiteko Andrėjui Apočkinui iš komandos „Lenktynių linija“.

Po „Open 125 Junior“ finalinio važiavimo ant nugalėtojų pakylos lipo Kasparas Vaškelis „ARTkart“, antroji vieta atiteko Evgenij Fedorenko iš „Gold kart racing“, trečią vietą iškovojo debiutavęs aukštesnėje klasėje Justas Jonušis iš „IJ Racing“.

VIDEO: Incidentai trasoje

Jauniausi lenktynininkai – dar pradinukai

Kartingų sportas – būsimų lenktynių trasų legendų kalvė. Juk dažna „F1“ ar „WRC“ žvaigždė savo kelią į automobilių sporto viršūnę pradėjo būtent nuo kartingo. Lietuvos kartingo čempionato varžybose („Micro“ klasės važiavimuose) galima sutikti ir lenktynininkų, kurie dar tik pradinukai. Tačiau taip kartais prasideda labai rimtas kelias.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

„Mini 60“ klasėje triumfavo „Lenktynių linija“ komandą atstovaujantis Sergey Gusarov, antras buvo Augustas Jakavičius iš „Baltic Kart Racing“, o trečias – Silvester Aleksejevas („RKV Racing“). „Micro“ klasės važiavimuose pirmame etape nugalėtoju tapo Matas Sidekerskis, antras – Dovydas Levenauskas (abu atstovauja klubą „Petrašiūnai“), o trečią vietą užėmė Oskaras Grigonis iš „Paske Racing“.

VIDEO: Open125 važiavimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius