-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Savaitgalio „Formulė 1“: Monakas atskiria vyrus nuo berniukų

Ilgai lauktas savaitgalis: „Top Gun: Maverick“, „Obi-Wan Kenobi“ ir, be abejo, Monako „Grand Prix“. Trasa, manevravimą kurioje triskart F1 čempionas Jackie Stewartas kažkada apibūdino taip: „tarsi važinėt motociklu svetainėje“.
Micko Schumacherio avarija Monake
Micko Schumacherio avarija Monake / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Monakas atskiria vyrus nuo berniukų, tačiau jis neatleidžia klaidų net patyrusiems ir greitiems. Kvalifikacijoje tai savo kailiu patyrė Fernando Alonso („Alpine“) ir Sergio Perezas („Red Bull“), sudaužę savo automobilius, nors iki to momento važiavo puikiu tempu ir abu pirmavo prieš savo komandų partnerius. O štai uždelstas, keliskart stabdytas ir sutrumpintas lenktynes laimėjo ir trečią pergalę karjeroje pelnė Sergio Perezas („Red Bull“).

Esminiai momentai

  • Lietus, prasidėjęs vos 10 minučių prieš startą, atrodė, įneš į lenktynes kažkiek įdomumo ir strateginių sprendimų. Deja, sunkiam debesiui užstrigus virš Mon Aželio kalno, starto teko laukti papildomą valandą.
  • Nesėkmingas strateginis sprendimas Charlesą Leclercą („Ferrari“) kviestis į boksus tame pat rate, kaip ir komandos kolegą C.Sainzą. Šis momentas galimai kainavo monakiečiui pergalę.
  • Drąsus Carloso Sainzo („Ferrari“) sprendimas „pratempti“ ant šlapiam orui skirtų padangų iki 22-o rato ir iškart dėtis „slikus“. Apmaudu, kad pritrūko pusantros sekundės iki pirmos vietos ir ten atsidūrusio Sergio Perezo („Red Bull“). Tą laiką ispanas prarado, išvažiavęs iš boksų ir „išsigandęs“ trasoje buvusio Alexo Albono („Williams“).
  • Taip pat kaip ispanas pasielgė bei aukštas pozicijas išlaikė George‘as Russellas („Mercedes“) ir Fernando Alonso („Alpine“)
  • Micko Schumacherio („Haas“) avarija, kurios metu automobilio galinė dalis tiesiog nulūžo. Atrodė grėsmingai, tačiau smagu, jog pilotas visiškai nesusižeidė.
  • Restartas, vykęs iš eigos. Nieko ypatingo, tiesiog buvo galima skirti startą iš vietos – taisyklės leidžia taip pasielgti lenktynių direktoriui. Turbūt, buvo baiminamasi galimų incidentų pirmam posūkyje.
  • „Ferrari“ sprendimas nekeisti padangų prieš lenktynių restartą – matyt, ekipa tikėjosi varžovų problemų su vidutinio minkštumo padangomis prieš finišą.
  • Guanyu Zhou fantastiškas bolido suvaldymas, išvažiuojant iš tunelio. Atrodė, kad bus dar viena avarija, bet kinui pavyko pagauti automobilį. Situacijos rimtumą jis pats įvertino teiginiu „I need new pants after that“, turėdamas omeny savo išgąstį.
  • Pasiteisinusi aukščiu minėta „Ferrari“ taktika – varžovų iš „Red Bull“ padangos, likus 10 minučių iki finišo, nusidėvėjo pakankamai stipriai.
  • Laikas bėga ir šiai dienai turime kone trečdalį sezono lenktynių praeity – 7-ias iš 22-ių. Turime du pretendentus į titulą – M. Verstappeną (125 tšk.) ir C. Leclercą (116 tšk.), prie kurių, taškų kiekiu, dabar prisijungė ir S. Perezas (110 tšk.). Visgi, labiausiai tikėtina kova iki pat sezono galo išliks tarp Maxo ir Charleso.

Antras sezono trečdalis prasidės po dviejų savaičių Azerbaidžane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius