Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Schumacheris skris į kosmosą

Neseniai apie sugrįžimą į didįjį sportą pranešusio Michaelio Schumacherio varžovai „Formulėje-1“ visada norėjo nusiųsti „Ferrari“ lenktynininką kuo toliau – į mėnulį. Dabar 40 metų vokietis į tą pusę ketina vykti pats.
M.Schumacherį visuomet traukė žvaigždės
M.Schumacherį visuomet traukė žvaigždės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ferrari“ komandoje susižeidusį Felipe Massa pakeitęs ir „Formulės-1“ pasaulio čempionate vėl važiuoti ketinantis M.Schumacheris už 140 tūkst. eurų užsisakė skrydį su anglų milijardieriaus Richardo Bransono nauju kosminiu laivu SS2 („SpaceShipTwo“). Tai praneša laikraštis „Arabian Business“.

Nuo 2011 metų šis kosminis laivas pradės daryti reisus į orbitą su dviem pilotais ir šešiais brangius bilietus nusipirkusiais svečiais. „Michaelis kartą turėjo savo rėmėjo „Omega“ prašymu su lėktuvu išmėginti nesvarumo būklę. Jis tuo labai džiaugėsi. Žinoma, tai, ką dabar ketina daryti, yra kažkas daugiau“, – bild.de kalbėjo piloto vadybininkas Willi Weberis.

Raketa nešėja kosminį laivą su M.Schumacheriu turėtų pakelti į 15 tūkst. metrų aukštį. Tuomet startuos lėktuvo varikliai. „Svečiai pajus spaudimą ir bus sužavėti raketos variklių keliamo triukšmo, o greitis jiems išspaus ašaras iš akių. Per kelias sekundes jie pasieks beveik 4000 km/val. greitį“, – skelbia skrydžius kontroliuojanti bendrovė „Virgin Galactic“.

Toks aprašymas turėtų patikti naujus iššūkius mėgstančiam Šumiui. 110 km aukštyje virš Žemės M.Schumacheris beveik penkias minutes bus nesvarumo būklėje. Tuomet prasidės kelionė atgal į Žemę. Visa kelionė truks maždaug šešias valandas.

Tokią kelionę užsisakė daug įžymybių: „Formulės-1“ ekspertas Niki Lauda, fizikas Stevenas Hawkingas, dizaineris Philippe'as Starckas ir netgi buvęs Didžiosios Britanijos premjeras Tony Blairas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius