Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienį Joniškį sudrebins „bulių kautynių“ pirmasis etapas

Sekmadienį Joniškio autokroso trasoje bus pradėtas šių metų „bulių kautynių“ ir „bulių kroso“ sezonas. Tai pirmasis iš aštuonių etapų, įvyksiančių šiemet.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Po žiemos sezono iš garažų išlindę ir savo kovinius bolidus kovai paruošę dalyviai jau laukia pirmojo etapo. Iki lenktynių, kuriose „bulių“ kėbulai pasipuoš pirmaisiais kovos randais, laukti liko jau nedaug.

Pirmasis „bulių kautynių“ ir „bulių kroso“ etapas įvyks gegužės 12-ą dieną, sekmadienį Joniškio autokroso trasoje. Varžybų startas numatytas 12-ą valandą.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka

Trasoje vieni kitus atakuosiantys „buliai“ bus padalinti į dvi kategorijas – „sunkiuosius“ ir „lengvuosius“. „Sunkieji buliai“ – tokios mašinos, kurios kontaktinei kovai yra paruoštos maksimaliai ir dažnai sunku net pasakyti, kokio gamintojo kėbulas panaudotas „buliui“ konstruoti.

„Lengvieji buliai“ – saugos lankais aprūpinti, bet daugiau ar mažiau standartiniai automobiliai. Žiūrovams būtent šios klasės važiavimai ir sukelia daugiausiai emocijų, mat ši klasė visuomet būna gausiausia.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Taip pat trasoje vyks ir „bulių krosas“. Tai autokroso taisyklėmis paremtos lenktynės, kuriose tyčiniai kontaktai yra draudžiami. „Bulių krose“ taip pat varžysis ir moterys bei nepilnamečiai.

Šiemet „bulių kautynių“ ir „bulių kroso“ sezonas bus išties intriguojantis, kadangi organizatoriai yra suplanavę rengti net aštuonis etapus. Dalyviai po kartą ar du varžysis Joniškyje, Šiauliuose, Biržuose, Rokiškyje. Paskutinis etapas numatytas Ukmergėje arba Kupiškyje.

Pirmojo etapo Joniškyje trasos vietą rasite žemiau pateiktame žemėlapyje. Bilieto kaina žiūrovui – penki eurai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius