Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienį Kupiškio rajone – nenuspėjamas Aukštaitijos autokroso taurės sezono prologas

Jau birželio 19-ą dieną, sekmadienį bus duotas startas 2022-ųjų metų Aukštaitijos automobilių kroso taurės sezonui. Varžybos vyks Kupiškio rajone, Uoginių automobilių sporto komplekse. Dalyvių registracija vis dar vyksta, tačiau jau dabar sąraše puikuojasi daugiau nei 40 pavardžių. Pasimatuoti savo jėgas su lietuviais atvyksta ir Latvijos autokroso sportininkai.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Šias varžybas tradiciškai organizuoja „Kupiškio auto-moto sporto“ klubas kartu su visureigių klubu „35 coliai“. Renginio programoje numatyta, kad veiksmas trasoje prasidės kartu su laisvosiomis treniruotėmis 8 val. ryte. Nuo 10 val. dalyvių lauks chronometruojami važiavimai, po kurių paaiškės jų starto pozicijos pirmoje kvalifikacijoje. Renginio atidarymas numatytas 11.30 val., o iš karto po to dalyviai stos prie starto kvalifikaciniams važiavimams.

Šiuo metu registracija į varžybas dar vyksta, tačiau jau dabar sąraše galima rasti daugiau nei 40 dalyvių iš Lietuvos ir Latvijos. Beje, pastaroji šalis šiemet į Aukštaitiją siunčia ir keletą naujų, iki šiol čia nelenktyniavusių dalyvių, tad čia gali būti ir staigmenų.

„1600 J“ klasėje šiuo metu registruoti trys dalyviai. Jaunių gretose kėbulus surems Gytis Zabiela, Matas Rimkus ir Lėja Vareikaitė.

Kur kas daugiau intrigos bus klasėje „1600“, mat čia paraiškas pateikė aštuoni sportininkai. Kaip favoritus čia galima įvardyti Vismantą Gricių ir Luką Koverą, tačiau jiems lengva tikrai nebus, mat čia pasirodys ir tokie patyrę, tik kiek mažiau tituluoti varžovai kaip Vytautas Tumasas, Justinas Dargelis, Marius Kilbauskas ar Osvaldas Pukėnas. Beje, šioje klasėje varžysis ir viena dama – Monika Tutinaitė.

Jau dabar aišku, kad daugiausiai aistrų bus klasėje „2000“, nes čia paraiškas pateikė net 15 dalyvių. Jie pagal reglamentą bus atskirti į du pogrupius, kol galiausiai finale susitiks geriausiai pasirodęs sportininkų dešimtukas. Įdomu tai, kad didžioji dalis šios klasės dalyvių, yra iš Latvijos. „Braliukai“ šioje klasėje pateikė net aštuonias paraiškas.

Be to, šalia aukštaičiams puikiai pažįstamų ir anksčiau čia lenktyniavusių Raimondo Abolinšo ir Andrio Bildjugo jungiasi dar šeši, Kupiškio krašte mažiau girdėti latviai. Būtent jie taps didžiausiu nežinomuoju mūsų šalies sportininkams. Lietuvių gretose čia pasirodys tokie autokroso pilotai kaip Nerijus Baikauskas, Modestas Banelis ar Gediminas Ašakėnas.

Itin smagiai atrodo dalyvių sąrašas klasėje „2500 RWD“. Galine ašimi varomų automobilių įskaita subūrė jau septynis dalyvius. Šią klasę galima vadinti BMW ir „LADA“ mūšiu. VAZ automobilius čia vairuos Mindaugas ir Rolandas Valaičiai bei Stasys Brundza, o vokiškos technikos galimybes demonstruos pergalės skonį puikiai pažįstantis Mantas Snukiškis, Nerijus Taujenis, Virginijus Stankevičius ir Martynas Vaškys.

Renginio plakatas
Renginio plakatas

„OPEN 2500“ klasėje registruoti šeši dalyviai ir čia veiksmo taip pat bus ne ką mažiau. 2020-ųjų metų Lietuvos automobilių slalomo čempionas AWD klasėje Regimantas Nevulis galiausiai nusprendė atversti naują karjeros puslapį ir šiemet žengė į automobilių krosą. Jis trasoje vairuos visais ratais varomą „Volkswagen Golf“, po kurio variklio gaubtu plaka kultinio „Honda S2000“ atmosferinė širdis.

Tačiau vos dviejų varžybų patirtis autokrose gali būti silpnoji šio sportininko vieta, kadangi rikiuotėje šalia jo stos gerokai labiau patyrę sportininkai, tokie kaip Arūnas Matulis ar Almontas Grigaliūnas. Šioje klasėje startuos ir vienas Latvijos atstovas Ingus Lazdans.

„SuperCars“ įskaitoje registruoti trys dalyviai – namų trasoje lenktyniausiantis Dalius Valiukas, Žilvinas Astrauskas ir Ramūnas Zabiela. Beje, pastarieji du dalyviai šiemet jau lenktyniavo Lietuvos automobilių kroso čempionato pirmame etape Šakiuose, tačiau abu susidūrė su techninėmis problemomis ir jų tikslas bus atsigriebti bent jau Aukštaitijos autokroso taurėje.

Organizatorių žiniomis, pirštą ant registracijos mygtuko jau yra padėjęs ir Domas Meilus su įspūdinguoju „Subaru Impreza“. Jam Šakiuose taip pat nepavyko parodyti savo galimybių dėl automobilio kaprizų.

Bilietai į renginį žiūrovams kainuos penkis eurus. Uoginių trasos vietą galima rasti žemiau pateiktame žemėlapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius