Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienį Marijampolės autokroso trasoje – aukščiausio lygio autokroso varžybos

Jau rugpjūčio 9-ą dieną, sekmadienį Marijampolėje įvyks antrasis Lietuvos automobilių kroso čempionato etapas. Kartu čia vyks ir Baltijos šalių automobilių kroso taurės etapas, tad žiūrovų laukia visa diena pačių karščiausių autokroso batalijų. Jau dabar dalyvių sąraše galima rasti per 40 pavardžių, o tai žada intriguojančią kovą kiekviename trasos metre.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Rūtos Nedzelskienės nuotr.

Iki varžybų likus kelioms dienoms Marijampolės trasoje verda pasiruošimo darbai. Lenktynes organizuojančio Auto-moto klubo „Ugira Kross“ atstovas Zenonas Sinkevičius tvirtina, kad dalyvių ir žiūrovų čia lauks maksimaliai gerai paruošta infrastruktūra renginio stebėjimui bei dalyvavimui varžybose.

Sinoptikai savaitgaliui prognozuoja itin karštą ir sausą orą, o būtent tai yra pačios palankiausios sąlygos vykdyti varžybas Marijampolės trasoje. Autokroso gerbėjai puikiai žino, kokia slidi ir klampi tampa šį trasa po lietaus, tad šįkart organizatoriai viliasi, jog gamtos išdaigų išvengti pavyks ir autokrosas Marijampolėje suspindės visu savo grožiu.

Renginio plakatas
Renginio plakatas

Dalyvių sąrašas taip pat nuteikia optimistiškai. Šiuo metu jame jau daugiau nei 40 dalyvių paraiškų, tačiau organizatoriai skaičiuoja, kad sportininkų skaičius turėtų siekti pusšimtį. Pirmuosius sezono taškus Tauragėje išsidaliję dalyviai varžyboms Marijampolėje registruojasi gausiai.

Itin džiugina „Mini Buggy“ klasės sudėtis.Jau dabar čia registruoti aštuoni mažieji bagiai. „Junior 1000“ dalyvių gretose jau atsiųstos penkios paraiškos, o „Super 1600“ klasėje startui jau pasiruošę keturi dalyviai. Itin gausi ir vėl daug dramos sukursianti klasė – „Super 2000“. Čia registruoti septyni dalyviai ir tai dar ne pabaiga, mat sąraše kol kas nematyti nemažai greitų sportininkų, kurie jokiu būdu nepraleis sezono etapo.

„OPEN 4500“ įskaitoje šiuo metu registruoti penki sportininkai, o žiūrovų taip laukiamoje „Buggy 1600“ įskaitoje pasirodys mažiausiai septyni bagiai.

Veiksmas Marijampolėje prasidės nuo 9 val. ryto, kai bus paskelbta laisvųjų treniruočių sesijos pradžia. Kiek vėliau prasidės ir chronometruojami važiavimai. 11.40 val. įvyks oficiali renginio atidarymo ceremonija, o iš karto po to bus duotas startas pirmam kvalifikaciniam važiavimui.

Renginyje laukiami ir žiūrovai. Jų prašoma laikytis šiuo metu galiojančių COVID-19 reikalavimų ir rekomendacijų – saugaus atstumo vieni nuo kitų, čiaudėjimo bei kosėjimo etiketo, rankų higienos. Bilieto kaina žiūrovui – 5 eurai. Marijampolės trasos vietą rasite žemiau pateiktame žemėlapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius