Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienį – 37-asis „Kauno rudens” ralis

Lapkričio 6 d. vyks tradicinis automobilių ralis „Kauno ruduo 2010”, skirtas nusipelniusiems sporto meistrams Kastyčiui ir Arvydui Girdauskams atminti.
Šeštadienį – 37-asis „Kauno rudens” ralis
Šeštadienį – 37-asis „Kauno rudens” ralis / Organizatorių nuotr.

Ralis „Kauno ruduo” – vienos seniausių šalyje automobilių ralio lenktynės, be pertraukų rengiamos nuo 1974 metų. Keitėsi jų dalyviai, teisėjai ir rengėjai, išaugo naujos lenktynininkų bei aptarnaujančio personalo kartos, nesikeitė tik varžybas lydinti pakili, gal kiek nostalgiška aura, nes dauguma „Kauno rudens” ralių sutapo būtent su čempionatų pabaigtuvėmis.

„Kauno rudens” ralių maršrutais be geriausių įvairių laikų Lietuvos automobilių sporto meistrų yra važiavę daugelis garsių Lenkijos, Rusijos, Vengrijos, Vokietijos, Čekijos, Estijos, Latvijos, Rumunijos ir kitų šalių ralistų.

„Kauno rudens” ralių prestižą liudija ir tai, jog jam pirmajam iš visų šalyje rengiamų automobilių ralių 1981 metais buvo suteiktas tarptautinio ralio statusas.

Rengdamas „Kauno rudens” ralius ne vieną gražų puslapį į Lietuvos automobilių sporto istoriją įrašė Kauno automobilininkų klubas, vadovaujamas garsių lenktynininkų Eduardo Jako ir Vidmanto Čiutelės. Beje, Vidmantas rytoj, lapkričio 3-ąją, švenčia garbingą 75-čio jubiliejų. Vien šio klubo narių ir jo vadovų bendromis pastangomis surengta net trisdešimt „Kauno rudens” ralių.

Automobilių ralio sportinį sezoną vainikuojantis „Kauno rudens“ ralis šiemet nėra įtrauktas į LASF sporto kalendorių, o jį, puoselėdami ir tęsdami gražias renginio tradicijas, organizuoja Viešoji įstaiga „Nemuno žiedas“ bei Lietuvos „Porsche“ ir Kauno automobilininkų klubai.

„Kauno rudens“ ralis sutampa su LAS taurės paskutiniuoju, šeštuoju etapu, kuris išaiškins šių varžybų nugalėtojus ir prizininkus. Be to ralio dalyviai varžysis sporto meistrų ir sporto teisėjų veteranų bei automobilių sporto klubų grupės įskaitose.

Pagal varžybų nuostatus pagrindinis ralio trofėjus – K. ir A. Girdauskų atminimo taurė – bus įteikta ekipažui, sporto meistrų veteranų įskaitos nugalėtojui.

V. Čiutelė įsteigė savo taures jauniausiam ekipažui, sumuojant abiejų sportininkų amžių.

„Kadangi ralis tradiciškai skiriamas Kauną ir visą Lietuvą garsinusių žymių lenktynininkų K. ir A. Girdauskų atminimui, itin laukiami šių legendinių sportininkų buvę bendražygiai, kuriems teko su vienais žymiausių Lietuvos lenktynininkų kartu kautis įvairiose trasose ir po varžybų šiltai bendrauti, - sako varžybų organizacinio komiteto narys E. Jakas. - Jų atminimą be buvusių bendražygių tautiečių pagerbs iš Vokietijos į ralį atvykstantys Michailai Ivanovas ir Titovas, latviai Dainaras Dambergas ir Andris Zvingevicas, o Aleksandras Chaimskis atvyksta iš JAV“.

Pasak organizatorių tikėtina, kad sporto meistrų veteranų įskaita, kurios dalyvai varžysis su jų jaunystę menančiomis „Volgomis“, „Moskvičiais“, „Pobedomis“ ir „Zaporožiečiais“, bus gausiausia, o iš viso dalyvauti ralyje paraiškas iki lapkričio 2 dienos buvo pateikęs 61 ekipažas.  

Pirmasis ralio „Kauno ruduo 2010“ dalyvių automobilis startuos šeštadienį, lapkričio 6 d., 10.00 val. Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje, o finišuos irgi šioje trasoje tos pačios dienos popietę.

Iš viso ralio dalyviams, išskyrus sporto meistrus ir teisėjus veteranus, Kauno rajone besidriekiančiais asfalto ir žvyro keliais teks įveikti 118,8 kilometro maršrutą su 15 papildomų rungčių, kurių bendras ilgis – 68,2 km.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius