-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienį – finalinė Lietuvos „Street Race“ čempionato dalyvių akistata „Raceday Druskininkai“

Lietuvos „Street Race“ čempionatas, šiemet apsilankęs Varėnoje, Kuršėnuose ir Kaune galiausiai keliasi į Druskininkus. Šeštadienį čia bus surengtas paskutinis, šeštasis sezono etapas „Raceday Druskininkai“, po kurio paaiškės naujieji čempionai ir prizininkai. Varžybas, kurios taps Druskininkų turizmo dienų renginių ciklo dalimi, čia organizuoja „Marimotors Racing“ komanda, rašoma pranešime.
„RaceDay Druskininkai 2021“
„RaceDay Druskininkai 2021“ / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Varžyboms paraiškas jau yra pateikę daugiau nei pusšimtis dalyvių, kurie šeštadienį varžysis penkiose klasėse. Visų sportininkų laukia po keturis įskaitinius važiavimus, tad čia žiūrovai galės išvysti beveik tris šimtus startų.

Kova dėl taškų čia bus išties arši, kadangi paskutiniam etapui taikomas 1,5 koeficientas, o sužinojus visų etapų rezultatus vienas blogiausias sezono rezultatas iš pasiektų bus išbrauktas.

Taigi, matematika čia kol kas galima užsiimti labiau teoriškai nei praktiškai, tačiau aišku viena – dėl metinės įskaitos pozicijų kovojantiems sportininkams tai bus paskutinė proga pagerinti savo situaciją turnyrinėje lentelėje.

Po jau įvykusių penkių etapų SGC-1 klasėje vienvaldis lyderis yra Kristupas Šablinskas. Daugkartinis čempionas neapranokstamas buvo ir šiemet. Jis laimėjo visas penkerias varžybas ir jį aplenkti niekam nėra jau net teorinių šansų.

Kristupui Šablinskui tereikia atvykti sudalyvauti ir visai nesvarbu, kokią poziciją jis čia užims. Nuo 60 taškų turinčio lyderio 12 taškų atsilieka Agnius Narbutas, o 35 taškus yra surinkęs ir trečioje vietoje žengia Artūras Kazakauskas.

SGC-2 įskaitoje kol kas tvirčiausiai laikosi Tomas Putanas, surinkęs 52 taškus. Nuo jo 12 taškų atsilikęs Vykintas Šakalis. Trečioje vietoje žengiantis Aivaras Kručas turi 26 taškus, tačiau jaustis ramus dar negali. Nuo jo vos vienu tašku atsilieka net du dalyviai – Justas Eimontas ir Gediminas Kalpokas. Taigi nėra jokios abejonės, kad įdomiausia kova čia bus būtent dėl trečiosios metinės įskaitos vietos.

Itin intriguojanti kova Druskininkuose bus SGC-3 klasėje. Čia šiuo metu 39 taškus turi Tomas Kuzmarskas, kuris vos vienu tašku lenkia Darių Sukacką. Rankų nuleisti dar neturėtų ir trečioje vietoje su 31 tašku žengiantis Marius Čebatorius.

SGC-4 įskaitoje lyderiauja visus iki šiol etapus ant podiumo baigęs ir tris sykius pirmosios vietos taurę į viršų kėlęs Martynas Utkinas. Jo kraityje – 54 taškai. Aštuoniais nuo jo atsilieka Simonas Kazbaras. Trečioje vietoje su 39 taškais žengia Karolis Raišys.

Ta pati trijulė figūruoja ir OC klasės lyderių trejetuke. Tiesa, jie čia apsikeitę pozicijomis. Likus vienam etapui geriausiai atrodo Simonas Kazbaras, turintis 48 taškus. Keturiais nuo jo atsilieka Karolis Raišys, o pastarajam dar keturiais taškais pralaimi Martynas Utkinas. Būtent etapas Druskininkuose ir parodys, ar čia įvyks kokių nors rokiruočių.

„Džiaugiamės, kad mūsų renginys jau antrus metus iš eilės papildo Druskininkų turizmo dienų renginių ciklą, tad tikrai malonu čia sugrįžti. Renginius šiame mieste darome nuo pat 2016-ųjų metų, kai užsimezgė graži „Marimotors Racing“ ir Druskininkų miesto draugystė.

Šie metai vėl bus ypatingi, nes čia dar sykį įvyks „Street Race“ sezono atomazga. Kaip visuomet turėsime ir įspūdingo dydžio taurę, kurią absoliučiai greičiausiam dalyviui įteiks Druskininkų meras Ričardas Malinauskas“, – sakė „Marimotors Racing“ atstovas Ronaldas Rutkauskas.

Šeštojo, finalinio „Street Race“ etapo varžybos Druskininkuose, Gardino gatvės atkarpoje nuo autobusų stoties iki sankryžos su Veisiejų gatve, šeštadienį prasidės 9.30 val. ir truks iki vėlyvos popietės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius