Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienį – paskutinė šiemet proga legaliai palenktyniauti Kėdainių gatvėse

Jau lapkričio 17-ą dieną Kėdainiuose, pramonės rajone įvyks trečiasis Kėdainių mero taurės etapas. Jame paaiškės ne tik varžybų greičiausieji, bet ir viso sezono lyderiai.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Organizatorių nuotr.

Pirmasis etapas sportininkus šioje vietoje subūrė dar kovo mėnesį, o antrąjį sykį čia surengtos naktinės lenktynės tamsoje. Dabar organizatoriai planuoja, kad lenktynėse dėl paskutiniųjų sezono taškų pasirodyti turėtų apie 100 dalyvių. Kai kuriems jų dalyvauti yra tiesiog būtina, mat prardus taškus sezone tuo puikiai gali pasinaudoti kol kas žemėsnėse pozicijose klasifikuojami varžovai.

Pasak organizatorių „KTK Racing Division“, Kauno Technikos kolegijos studentų komandos atstovų, paskutinis šių metų etapas bus labai įtemptas. Antrasis, naktinis etapas, pateikė daug staigmenų ir net avarijų, po kurių dalyviai jau spėjo „išsilaižyti“ žaizdas ir yra pasiruošę paskutiniam šių metų iššūkiui.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Po dviejų etapų vienodą skaičių taškų surinkę Gytis Stalerūnas ir Andrius Bakšys SG-3 klasėje tiesiogiai kovos dėl pirmosios vietos metinėje įskaitoje. Žiūrovų lauks inirtinga kova, nes pilotai, stengdamiesi išlaikyti savo pozicijas, skries greitoje trasoje, bandydami nekliudyti grėsmingai atrodančių šieno ritinių. Būtent juos organizatoriai naudos trasos konfigūracijai formuoti.

Šiuo metu SG-1 klasėje pirmauja Aurimas Margevičius, SG-2 klasėje – Justinas Saldukas, SG-4 – Ričardas Baubinas, Laisvoje – Gytis Stalerūnas, Damų – Agnė Mažeikiėnė, Jaunimo – Karolis Kupriūnas, tačiau dalyviams apginti savo titulą bus nelengva užduotis.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

„Visi su nekantrumu laukiame paskutiniojo etapo. Labai džiaugiuosi, jog šis formatas patiko tiek žiūrovams, tiek dalyviams bei pritraukė nemažai perspektyvių jaunųjų sportininkų. Neabejotinai nustebino dalyvių gebėjimas adaptuotis prie tamsios trasos antrojo etapo metu. Tai parodo, jog Lietuvoje tikrai turime talentingų vairuotojų.

Reikėtų nepamiršti ir tų, kurių pagalba ši varžybų serija įvyko. Noriu tarti didelį ačiū visai Kėdainių bendruomenei, klubui „Autoralis“ ir varžybų pagrindiniam partneriui „Daumantų“, kurių dėka galime realizuoti savo įdėjas“, – pasakojo komandos vadovas Povilas Bonkevičius.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Taip pat organizatoriai primena, jog varžybos skirtos kiekvienam, todėl jeigu norite ne tik stebėti jas, tačiau ir sudalyvauti, registruokitės išankstinėje registracijoje. Dalyvauti gali visi, turintys techniškai tvarkingą automobilį ir šalmą. Renginio šiluma rūpinsis draugai iš „Queen bean“.

Daugiau apie renginį galite sužinoti paspaudę šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius