Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 01 /18:32

„Samsonas Rally Utena“ varžybose triumfavo kylanti Suomijos ralio žvaigždė

Paskutiniame Lietuvos automobilių ralio čempionato etape nugalėtoju tapo ekipažas iš Suomijos – Sami Pajari ir Janni Hussi. Lyderius antrąją ralio dieną dar bandė paspausti Dominyko Butvilo ir Renato Vaitkevičiaus ekipažas, tačiau greičiausi lietuviai patyrė avariją ir iš varžybų pasitraukė.
Temos: 2 Ralis Autosportas

Rezultatus tiesiogiai sekite autorally.lt

Informacija 15min GAZAS FB

Vaizdus kviečiame siųsti gazas@15min.lt

Naujausi greičio ruožai pateikiami aukščiausiai.

Šeštadienio startai „Samsonas rally Utena“

GR15. Paskutiniame greičio ruože sensacijų neužfiksuota. Čia ir vėl laimėjo S.Pajari. Antrą rezultatą užfiksavęs G.Notkus nuo lyderio atsiliko vos 2,1 sek. Trečias čia buvo V.Jurkevičius su 4,3 sek. atsilikimu.

Nors tokie rezultatai bylojo S.Pajari pergalę beveik dviejų minučių pranašumu ir antrąją vietą G.Notkui, tačiau tik po GR15 rezultatų grafoje atsirado baudos. Paaiškėjo, kad G.Notkui skirta 20 sek. bauda už neteisingą greičio gesinimo zonos įveikimą dar septintame GR. Dėl šios priežasties galutinėje rikiuotėje G.Notkus krito į trečią vietą, V.Jurkevičiui nusileisdamas kiek mažiau nei 3 sek.

2WD įskaitoje nugalėtojais tapo Martynas Samsonas su Ervinu Snitku. Jie beveik dviem minutėmis pranoko Renaldo ir Katažinos Šeinauskų ekipažą. Be to, M.Samsonas ir E.Snitkas absoliučioje įskaitoje pasiekė net penktą vietą. Trečioje 2WD vietoje įsitvirtino Nedas Radišauskas ir Jonas Pipiras.

GR14. Šiame greičio ruože kardinalių pokyčių neįvyko. Jį laimėjo Sami Pajari. Antroje vietoje su 7,1 sek. atsilikimu – V.Jurkevičius. Jis 7 sek. čia aplenkė G.Notkų.

VIDEO: Sami Pajari komentaras likus vienam greičio ruožui

Iki ralio pabaigos lieka vienintelis 7,5 km ilgio greičio ruožas. Po keturiolikos jau įvykusių greičio ruožų S.Pajari yra praktiškai nebepavejamas ir pergalę iš jo atimti galėtų nebent incidentas. Antroje vietoje esantis G.Notkus likus vienam ruožui turi 15 sek. persvarą prieš V.Jurkevičių.

Likus vienam greičio ruožui iš kovos jau yra pasitraukę 30 ekipažų.

VIDEO: Giedriaus Notkaus komentaras likus vienam greičio ruožui

GR13. Šį greičio ruožą ir vėl laimėjo suomis Sami Pajari. Jam 8,3 sek. nusileido G.Notkus. Nuo pastarojo dar pusantros sekundės atsiliko V.Jurkevičius.

GR12. Po D.Butvilo ir J.Tamašausko avarijų S.Pajari gali atsikvėpti kiek lengviau, tačiau jis ir toliau lyderiauja laimėdamas ir GR12. Antrą laiką čia užfiksavo V.Jurkevičius, o trečią – G.Notkus. Tarp pastarųjų ekipažų po dvylikos etapų yra dvidešimties sekundžių skirtumas. Priekyje vis dar G.Notkus. Tuo metu S.Pajari prieš G.Notkų pirmauja jau daugiau nei minute.

VIDEO: Vlado Jurkevičiaus komentaras likus vienam greičio ruožui

GR11. Šiame greičio ruože avariją patyrė Dominyko Butvilo ir Renato Vaitkevičiaus duetas. Jie neišsilaikė ant kelio. Jų „Škoda Fabia R5“ per avariją buvo smarkiai apgadintas – nulūžo galinis ratas. Pirminiais duomenimis, ekipažas sveikas. GPS sistema byloja, kad atkarpą iki avarijos vietos duetas važiavo šiek tiek didesniu nei 100 km/val. greičiu.

Dominykas Butvilas paaiškino, kad viename iš posūkių atvažiavo per plačiai ir kliudė šalikelėje buvusį medį.

VIDEO: Dominykas Butvilas apie incidentą GR11

Netrukus pranešta, kad avariją patyrė ir Justas Tamašauskas su Dovydu Ketvirčiu. Pirminiais duomenimis ekipažas apsivertė.

Šiame greičio ruože geriausią laiką vėl parodė Sami Pajari ir Janni Hussi. Antro laiko autorius – G.Notkus, kuris atsiliko 15,6 sek. Treti čia – M.Samsonas ir E.Snitkas.

GR10. Paskutiniame ruože greičiausias buvo Dominykas Butvilas. Justas Tamašauskas lėtesnis 8,8 sekundės. S.Pajaris – trečias, nuo Domo atsilikęs 19,1 sekundės.

Preliminariais duomenimis suomiai šiek tiek sulėtėjo dėl rasojančio priekinio stiklo.

Bendroje įskaitoje prieš pirmąjį šeštadienio servisą lyderiai išsirikiavę tokia tvarka: 1. S.Pajari. 2. D.Butvilas (+4.10 s). 3.G.Notkus (+49.20 s). 4.V.Jurkevičius (+58 s). 5.V.Švedas (+4:07.50 min).

VIDEO: Samsonas rally Utena: šuoliai nuo tramplino GR 7 ir GR 9

Štai tokie lyderių komentarai apie kintančias oro sąlygas ir sukibimą:

GR9. Panašu, kad lietus padidino intrigą. Antrą kartą šokdami per keturių tramplinų kombinaciją ralio dalyviai stengėsi nedaryti klaidų. GR9 laimėjo Justas Tamašauskas, 6 sekundėm aplenkęs D.Butvilą. Toliau – G.Notkus, V.Jurkevičius. O suomis S.Pajaris – tik penktas. Jis nuo J.Tamašausko atsiliko 21 sekunde.

GR8. Lyderis S.Pajari Justą Tamašauską aplenkė 12 sekundžių. Toliau išsirikiavo D.Butvilas, G.Notkus, V.Jurkevičius, V.Švedas. Akivaizdu, kad čempiono titulą užsitikrinęs Dominykas Butvilas lietui lyjant nenusiteikęs rizikuoti. Iš ralio šeštadienį jau pasitraukė ukrainiečių „Škoda“ (S.Potiiko/I.Mishyn).

GR7.15min žurnalistas ir LASF fotografas pirmiausiai, jau nuo 8 val. ryto, skubėjo į GR7/9, Leliūnuose. Ten, visai netoli nuo starto, laukė keturi tramplinai. Prasidėjo lietus, trasa dėl to tapo minkštesnė.

Ypatingai pavojingas ketvirtasis iš eilės. Prieš jį dauguma lenktynininkų važiuodami pirmą kartą sumažindavo greitį. Nors S.Pajari ir G.Notkus skrido gana agresyviai. O „nuliais“ šį kartą važiuojantis Aras Kalėda apsisuko. Akivaizdu, kad GR9, merkiant lietui, šioje zonoje dovanos daug įdomių akimirkų ir ralistams, ir žiūrovams.

GR7 laimėjo S.Pajari. Antras – G.Notkus, atsilikęs 10 sekundžių. Toliau – V.Jurkevičius ir D.Butvilas.

Štai tokios lenktynininkų nuotaikos prieš startą ankstyvą šeštadienio rytą:

Situacija ralyje po penktadienio greičio ruožų

Penktadienį greitasis Suomijos ekipažas S.Pajari/J.Hussi, vairuojantis Martyno Samsono paskolintą Škoda Fabia N5+, laimėjo 5 iš 6 greičio ruožų. Paskutiniajame naktiniame miesto ruože suomis liko trečias, praleidęs į priekį D.Butvilą ir G.Notkų.

Po pirmosios „Samsonas Rally Utena“ dienos lyderiu tapo suomis Sami Pajari. D.Butvilą jis lenkė 12,6 sek. ir 34,5 sek. Giedrių Notkų. Nuo pastarojo vos per 0,6 sek. rikiavosi V.Jurkevičius.

„Samsonas Rally Utena“ dalyvių apdovanojimai numatyti šeštadienį 21 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius