-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šį savaitgalį – du Lietuvos kartingo čempionato etapai

Jau įpusėjo Lietuvos kartingo čempionato vasara – įvyko trys etapai, o šį savaitgalį lenktynininkai ir sporto aistruoliai renkasi į ketvirto ir penkto etapo lenktynes, kurios vyks šį šeštadienį ir sekmadienį, rugpjūčio 16-17 dienomis. Geriausi mūsų šalies kartingo meistrai susikaus kurortiniame Trakų rajone įsikūrusioje puikioje Aukštadvario kartingų trasoje.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Komandos nuotr.
Temos: 1 Kartingai

Pasak kartingo specialistų, Aukštadvario kartodromo konfigūracija yra viena „teisingiausių“ Lietuvoje. Kaip teigia Lietuvos kartingo federacijos tarybos narys Tadas Vaitkevičius, Aukštadvario trasos posūkių konfigūracija yra bene techniškiausia Lietuvoje, važiuoti čia tikrai įdomu. Yra ką veikti Aukštadvaryje ir savaitgalio pramogas planuojantiems sporto mėgėjams – netoli kartodromo svečių visuomet laukia Trakai, o prie pat Aukštadvario turistų laukia geologinis gamtos paminklas Velnio duobė. 

Lietuvos čempionato lenktynėse kartingo meistrai važiuoja pačia sportiškiausia technika. Lietuvos kartingo čempionate važiuojanti technika įvairi, tačiau bene tobuliausi yra „KZ2“ klasės aparatai.

„Tai techniškai tobuliausia ir įdomiausia klasė mūsų čempionate. Šių kartingų motorai yra labiausiai forsuoti, stabdomi visi ratai, yra šešių pavarų dėžė. Jų važiavimai atrodo įspūdingai“ – teigia Lietuvos kartingo federacijos generalinis sekretorius, Lietuvos automobilių sporto legenda Valdas Jonušis.

Šios klasės prizininkams jau tradiciškai vienam iš etapų įsteigė įrankių gamintojų „B&B Tools“ atstovai. Tuo tarpu Aukštadvario jungtinių etapo saugumu rūpinsis „Lemora“ ir „Knauf Insulation“

Aukštadvaryje galėsite pamatyti ir Europoje puikiai važiuojančius sportininkus. Štai jaunieji kartingų sporto mėgėjai čia galės prašyti autografų iš Justo Jonušio, kuris tik ką parkeliavo iš Italijos. Į Aukštadvarį po Europoje praleisto mėnesio grįžo ir Europos čempionate važiavę Lietuvos kartingo meistrai. Taigi, rugpjūčio 16-17 dienomis galite planuoti smagią savaitgalio išvyką – Aukštadvario kartodrome jau gaudžia kartingų motorai, o trasoje kautis pasiryžę geriausi Lietuvos sportininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius