Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose surengtas slalomas, kuriame varžėsi ir radijo bangomis valdomi automobiliai

Šiauliuose savaitgalį surengtos greituminio slalomo varžybos, kuriose savo ir automobilių pajėgumą išbandė daugiau nei 30 dalyvių. Renginys priviliojo ir gausų būrį žiūrovų, kurių dėmesį kaustė ne tik tikrų automobilių, bet ir radijo bangomis valdomų modelių slalomas, bei aviamodelių pasirodymas. Taip pat žiūrovai galėjo pasigrožėti ir „Autoshow“ renginiu, kuriame buvo galima išvysti įvairiausią techiką – nuo „žiguliuko“ iki „Toyota Supra“. Na o drąsiausi galėjo išmėginti ir šoninį slydimą su „Drift Taxi“ bolidais.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Nerijaus Jankausko / NJ FOTO nuotr.

„Autobazė CUP“ Slalomo varžybų metu kiekvienam dalyviui trasą reikėjo įveikti tris kartus, o rezultatas buvo skaičiuojamas sumuojant su geriausius laikus.

Pirmieji du važiavimai vyko ant sausos dangos, tačiau prieš trečią važiavimą prasidėjo lietus. Ant šlapios dangos savo laiko pagerinti nepavyko jau niekam. Priešingai – automobiliai slidinėjo trasoje, dalyviai darė klaidas ir pervertinę galimybes tiesiog apsisukdavo.

Nerijaus Jankausko / NJ FOTO nuotr./Varžybų akimirka
Nerijaus Jankausko / NJ FOTO nuotr./Varžybų akimirka

Priekine ašimi varomų automobilių klasėje geriausią laiką pademonstravo Mantas Malčiauskas. Už jo liko Marius Kuizinas ir Mantas Vrubliauskas. Beje, broliai Mantas ir Darius Vrubliauskai parodė visiškai identiškus laikus, tačiau trečioji vieta buvo skirta Mantui.

Galine ašimi varomų automobilių įskaitoje nugalėjo Kęstas Freimonas. Antrą rezultatą parodė Juozas Paliukas. Trečias – Valdas Laurinkevičius.

Nerijaus Jankausko / NJ FOTO nuotr./Varžybų akimirka
Nerijaus Jankausko / NJ FOTO nuotr./Varžybų akimirka

AWD, keturių varomųjų ratų įskaitoje triumfavo Darius Najulis. Jis už savęs paliko Modestą Gedvygą ir Gediminą Lukševičių.

Laisvojoje klasėje dar po vieną taurę susižėrė nugalėtojas Mantas Malčiauskas bei antros ir trečios vietos prizininkai Kęstas Freimonas ir Juozas Paliukas.

Taip pat buvo surengti ir „Autoshow“ dalyvių automobilių apdovanojimai. Geriausiu automobiliu pripažintas „Volkswagen Golf MK1“. Žemiausiu automobiliu tapo „BMW E46“. Daugiausiai žiūrovų simpatijų pelnė „Toyota Supra“.

Nerijaus Jankausko / NJ FOTO nuotr./Varžybų akimirka
Nerijaus Jankausko / NJ FOTO nuotr./Varžybų akimirka

Organizatoriai taip pat apdovanojo ir radijo bangomis valdomų automobilių varžybų dalyvius. Jie čia taip pat buvo skirstomi į klases pagal varančiąsias ašis.

FWD įskaitoje nugalėjo Emilis Ulinskas, antras finišavo Dovydas Paulauskas, trečioji vieta atiteko Eividui Griniui. Galine ašimi varomų modelių įskaitoje geriausiai pasirodė Zigmars Eigmins, o AWD klasė – Pavelas Ševičiukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius