-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Simas Juodviršis kartingo turnyrą JAV pradėjo užimdamas septintą vietą

Nepraėjus nei mėnesiui po to, kai praėjusių metų gale Simas Juodviršis JAV vykusiose lenktynėse iškovojo „Rotax“ pasaulio taurę, Kanados lenktynių komanda „Energy Canada“ lietuvį pakvietė dalyvauti JAV vykstančiame žiemos taurės kartingo turnyre.
Simas Juodviršis
Simas Juodviršis / Komandos nuotr.

Simas buvo pakviestas kaip tikras profesionalas – visas jo lenktynių išlaidas padengė komanda. Tai naujai susikūrusi komanda, kurią šiose varžybose atstovavo trys sportininkai.

Kadangi tai nėra itin svarbus čempionatas, komanda turnyro pirmajame etape bandė naują važiuoklę, tad ypatingų rezultatų iš lietuvio nebuvo tikimasi. Tačiau Simas nenuvylė.

„Trasoje, kur vyko lenktynės, anksčiau nesu buvęs, tad viskas man buvo nauja“ – pasakojo S.Juodviršis. 

Jau nuo pirmųjų laisvų treniruočių supratau, kad naujai sukurtos komandos mechanikams trūksta aukštos klasės varžybų patirties

Dauguma JAV esančių kartingo trasų yra įrengtos buvusiose automobilių stovėjimo aikštelėse šalia ovalo formos lenktynių trasos. „Homestead Miami Speedway“ trasa – ne išimtis. Šios trasos specifika – itin aušti trasos ribas žymintys kalneliai, per kuriuos pravažiuodami sportininkai kartais pašoka net visais keturiais ratais. 

Per vieną lenktynių savaitgalį vyksta lyg du atskiri turnyro etapai, už kuriuos sportininkai gauna įskaitinius taškus. Pirmos treniruotės lietuviui nebuvo lengvos. 

„Jau nuo pirmųjų laisvų treniruočių supratau, kad naujai sukurtos komandos mechanikams trūksta aukštos klasės varžybų patirties“ – pasakoja S. Juodviršis. „Iš pradžių pavarų perjungimo trosai buvo neteisingai sujungti, todėl negalėjau perjungti pavarų, vėliau staiga nei iš šio, nei iš to, atsilaisvino galinė mano karto ašis, todėl treniruotes teko baigti anksčiau nei tikėjausi.“

Po to teko techniką atidžiai apžiūrėti ir visus trūkumus pašalinti, o tada lietuvio rezultatai ėmė pastebimai gerėti. Iki kvalifikacinių važiavimų Simas nuo lyderių atsilikinėjo jau tik pora dešimtųjų sekundės dalių.

Kvalifikacijoje abu kartus Simas Juodviršis buvo vienuoliktas. Po kvalifikacijos sesijos išryškėjo dar viena bėda – lietuvio variklis negalėjo pasiekti daugiau kaip 13200 aps./min, kai tuo tarpu kitų dalyvių varikliai pasiekia net 14000 apsisukimų. Nepakankamą variklio galią teko kompensuoti karbiuratoriaus reguliavimais, tačiau galutinai problemos išspręsti taip ir nepavyko.

Pirmojo etapo, vykusio šeštadienį, pusfinalyje jau po starto S. Juodviršį vienas varžovas paprasčiausiai išstūmė iš trasos ir jis finišavo paskutinis. Tačiau iki finišo sugebėjo atkovoti netgi daugiau pozicijų, negu buvo praradęs, ir finišavo devintas. Pirmajame finale Simas po daugybės kontaktų ir lenkimų, pradėjęs lenktynes iš devintos vietos tarp 25 lenktynininkų, toje pat vietoje jas ir baigė.

Po pirmų dviejų etapų Simas Juodviršis „Florida Winter Tour“ turnyre klasifikuojamas septintoje vietoje

Sekmadienio finalinės lenktynės prasidėjo optimistiškiau. Jau pirmose treniruotėse Simas parodė aštuntą rezultatą, nes po šeštadienio lenktynių komanda perreguliavo karto važiuoklę.

Pusfinalyje startavęs iš 11 vietos Simas finišavo šeštoje pozicijoje ir tai buvo geriausias rezultatas komandoje. Finale startavęs šeštas, Simas po poros ratų ir po keleto kontaktų su varžovais nukrito iki vienuoliktos vietos, tačiau iki finišo sugebėjo aplenkti keletą varžovų ir finišavo aštuntas.

Po pirmų dviejų etapų Simas Juodviršis „Florida Winter Tour“ turnyre klasifikuojamas septintoje vietoje. Viena vieta aukščiau – garsaus lenktynininko Nelsono Piquet sūnus Nelsonas Piquet jaunesnysis. Apie šių lenktynių lygį byloja ir tai, kad jose važiuoja du kartus KZ2 klasės Europos čempionas Paolo de Conto, kuris po pirmo etapo tik vienuoliktas. Tuo tarpu turnyro lyderiu tapo KF2 klasės pasaulio čempionas Arnaudas Kozlinski.

Kitas „Florida Winter Tour“ etapas vyks vasario 13-16 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius