-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šimto valandų baudą gavę lietuviai tęs pasirodymą „Abu Dhabi Desert Challenge“ lenktynėse

„Abu Dhabi Desert Challenge“ maratono pirmoji diena prasidėjo niūriai. Pirmame greičio ruože žuvo britų motociklininkas Cameronas Waughas. Tuo tarpu lietuvių ekipažas pasiruošęs tęsti kovą ir pasiekti finišą.
„Abu Dhabi Desert Challenge“ varžybos
„Abu Dhabi Desert Challenge“ varžybos / Komandos nuotr.

Varžybų pradžią aptemdė žūtis

155-ame greičio ruožo kilometre britų lenktynininką be sąmonės rado lenkas Jakubas Przygonskis. Jis iškvietė medikus ir ėmė gaivinti kolegą. Lenktynininkas nedelsiant buvo nuskraidintas į ligoninę, bet jau pakeliui ėmė stoti jo širdis.

Medikai padarė viską, ką galėjo, bet nepraėjus nė valandai nuo avarijos buvo konstatuota mirtis. Statistiškai kas dešimtas maratono dalyvis turi šansą atsidurti medikų rankose dėl traumų, tad mirtys – gana retos.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Cameronas Waughas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Cameronas Waughas

Pirmauja favoritai

Pirmame greičio ruože greičiausias automobilių klasėje buvo Nani Roma, jam įkandin sekė lenkas Marekas Dabrowskis.

Tarp motociklininkų į priekį išsiveržė jaunasis britas Samas Sunderlandas, tačiau jam tik simboliškai pirmauti leido patyręs lenktynininkas Marcas Coma, kuris atsiliko tik 34 sekundes.

Komandos nuotr./„Abu Dhabi Desert Challenge“ varžybos
Organizatorių nuotr./„Abu Dhabi Desert Challenge“ varžybos

Lietuviai gavo 100 valandų baudą

„TAEM Group“ ekipažas šiandien tvarkėsi formalumus po šeštadieninio incidento Abu Dabyje. V.Žala ir S.Jurgelėnas po pietų atvyko į Qasr Al Sarab, kur persikėlė „Abu Dhabi Desert Challenge“ lenktynių štabas ir bivuakas.

Mechanikai suremontavo „Toyota Hilux“ pažeidimus ir po technikos komisaro įvertinimo lietuviams buvo leista tęsti varžybas. Teisėjų kolegija nusprendė perkelti „TAEM Group“ ekipažą iš Pasaulio taurės įskaitos į nacionalinę. Už praleistą šios dienos etapą lietuviai gavo 100 valandų baudos.

VIDEO: V.Žala ir S.Jurgelėnas tęs dykumų varžybas

Koją pakišo klastingas smėlis

Po intensyvaus lietaus dykumoje pasikeitė dangos specifika. Po puriu viršutiniu sluoksniu dabar slypi kieta danga. Tą patvirtino pirmą greičio ruožą įveikę dalyviai. Kopos viršūnėje anksčiau ekipažas smėlį galėjo tiesiog nustumti ir jis lengvai nuslysdavo į kopos apačią, o dabar, po lietaus, drėgną smėlį kasti tenka tarsi formuojant laiptus.

Organizatoriai perspėjo dalyvius, kad smėlio kietumas gali turėti ir rimtesnių pasekmių. Ypač tuomet, kai automobilis atsitrenkia į kopą ar smėlio kauburį.

Tomo Markeleviciaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markeleviciaus nuotr./Varžybų akimirka

Dėl neįprastai kieto smėlio vienas iš dalyvių šiandien buvo išgabentas į ligoninę. Jam konstatuotas kompresinis stuburo slankstelio lūžis. Tokią pačią traumą prieš ketverius metus šiose varžybose buvo patyręs ir Saulius Jurgelėnas.

Išgelbėjo atsargumas

Kai kurie dalyviai tokiai smėlio būklei buvo pasiruošę. „X-Raid“ komandos šturmanas Andreasas Schulzas po pirmos dienos finišo sakė, kad prieš startą, lyg nujausdamas, įsidėjo kur kas didesnį kastuvą.

Stephano Schotto šturmanas tvirtino, kad toks sprendimas būtų prajuokinęs komandos vadovus, tačiau susidūrus su kietu smėliu, būtent gigantiškas kastuvas ir papildomi paklotai po ratais leido duetui sugaišti „tik“ 17 minučių.

Komandos nuotr./„Abu Dhabi Desert Challenge“ varžybos
Komandos nuotr./„Abu Dhabi Desert Challenge“ varžybos
 

Lietuvių lauks 270 kilometrų

Balandžio 7 dienos greičio ruožas nusidrieks 270 kilometrų smėlynais ir kopomis. Iki greičio ruožo lenktynininkai turės įveikti 125 kilometrus asfaltu.  „TAEM Group“ ekipažas preliminariai startuos 10 valandą vietos laiku.

„Didžioji dalis greičio ruožo nėra techniškai labai sudėtinga. Dažniausiai važiuosime slėniais tarp kopagūbrių. Nors smėlis ir klampus, bet nebus labai daug pervažiavimų per kopų keteras. Paskutinė dalis po 3 kontrolės taško bus labai sunki. Laukia aukštos kopos. Bus nelengva“, – komentavo „TAEM Group“ ekipažo šturmanas S.Jurgelėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius