2019 09 21 /17:05

F-1 etapo Singapūre kvalifikaciją laimėjo „Ferrari“ pilotas Charlesas Leclercas

Šeštadienį Singapūro trasoje surengta F-1 etapo kvalifikacija. Joje pilotai varžėsi dėl starto pozicijų, kuriose jie pradės sekmadienio lenktynes. Geriausiai čia pasirodė ir „pole“ poziciją iškovojo Charlesas Leclercas iš „Ferrari“ gretų.
Kvalifikacijos akimirka
Kvalifikacijos akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmoji kvalifikacijos dalis

Pirmojoje kvalifikacijos dalyje beveik visi pilotai į trasą pajudėjo minkšto mišinio padangomis. Tik „Mercedes“ pasirinko kitą strategiją – abiems ekipos pilotams mechanikai sumontavo vidutinio kietumo padangas, tačiau įpusėjus važiavimui nusprendė taip pat rinktis minkštą mišinį.

15 minučių trukusioje pirmojoje kvalifikacijos dalyje aukščiausią tempą pademonstravo „Mercedes“ pilotas Valtteri Bottas. Jo geriausias rato įveikimo laikas – 1 min. 37,317 sek. Ketvirtadaliu sekundės jam nusileido komandos draugas Lewisas Hamiltonas, o trečio laiko autoriumi tapo „Ferrari“ pilotas Charlesas Leclercas.

Penki prasčiausiai pasirodę pilotai pasitraukė iš kovos dėl pozicijų. Kvalifikacija baigta Robertui Kubicai, George`ui Russelui, Romainui Grosjeanui, Danilui Kvyatui ir Lance`ui Strollui.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka

Antroji kvalifikacijos dalis

Įpusėjus antrai kvalifikacijos daliai naują geriausią laiką užfiksavo „Ferrari“ ekipos lenktynininkas Charlesas Leclercas – 1 min. 36,930 sek. Jis iki tol geriausiu laikytą Valtteri Botto laiką pagerino kiek mažiau nei puse sekundės.

Kiek vėliau monakiečio rezultatą pagerino jo komandos draugas Sebastianas Vettelis, tačiau Charlesas Leclercas paskutiniu bandymu įsuko dar geresnį ratą ir vėl pakilo į lyderio poziciją.

Po šios kvalifikacijos dalies pasitraukė ir dėl aukštesnių sekmadienio starto pozicijų jau nebekovos dar penki lenktynininkai. Jų gretose – Kevinas Maggnussenas, Kimi Raikkonenas, Sergio Perezas, Piere`as Gasly ir Antonio Giovinazzi.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kvalifikacijos akimirka

Trečioji kvalifikacijos dalis

Trečioje kvalifikacijos dalyje į priekį šovė Sebastianas Vettelis. Jo laikas – 1 min. 36,437 sek. Trečdaliu sekundės jam nusileido kitas „Ferrari“ ekipos narys Charlesas Leclercas. Į trečiąją vietą pakilo Maxas Verstappenas iš „Red Bull“ komandos.

Tačiau Sebastianas Vettelis geriausiu rezultatu džiaugėsi trumpai. Paskutiniame kvalifikacijos rate naują geriausią laiką užfiksavo Charlesas Leclercas, ratą įveikęs dar 0,2 sek. sparčiau. Antrą rezultatą parodė Lewisas Hamiltonas ir „Mercedes“, o Sebastianas Vettelis liko trečias.

Ketvirtoje vietoje sekmadienio lenktynes pradės Maxas Verstappenas. Už jo rikiuosis Valtteri Bottas, Alexanderis Albonas, Carlosas Sainzas, Danielis Ricciardo, Nico Hulkenbergas bei Lando Norrisas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius