Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skelbiame 2011-ųjų Lietuvos autosporto geriausius!

GAZAS.LT drauge su „Publicum Sport“ surengė geriausio 2011-ųjų metų lenktynininkų ir geriausio autosporto renginio rinkimus. Kalbinome Lietuvos autosporto scenos dalyvius – lenktynininkus, jų trenerius, varžybų organizatorius ir žurnalistus. Metas suskaičiuoti balsus ir paskelbti 2011-ųjų geriausius.
Jonas Gelžinis ir „Omnitel 1000 km“ lenktynės
Jonas Gelžinis ir „Omnitel 1000 km“ lenktynės / GAZAS.LT montažas

Geriausius rinko net septyniolika pašnekovų. Ačiū jiems už skirtą laiką ir savo nuomonę. Tikime, kad toks balsavimo formatas, kai balsai atiduodami viešai, o ne „vokeliuose“, yra teisingiausias. Taigi, skelbiame nugalėtojus.

Metų lenktynininkas 2011

Dauguma pašnekovų pasvarstę savo balsą atiduodavo vienam ar kitam lenktynininkui. Tik ne Vytautas Švedas. Geriausiu 2011-ųjų „performansu“ jis nominavo LASF teisėtumo išaiškinimo klausimą. Nepaisant to, kad Vytauto sprendimas gerbtinas, prizą dera įteikti „vardui ir pavardei“. Todėl skelbiame – GAZAS.LT ir „Publicum Sport“ organizuojamų rinkimų nugalėtojas, Metų lenktynininkas 2011 – Jonas Gelžinis!

Šiais metais Jonas, pagaliau, skynė sunkaus darbo vaisius. Pirmoji gera žinia į Lietuvą atskriejo iš Didžiosios Britanijos. Jonas „Porsche Carerra Cup GB“ lenktynių serijoje triumfavo „Pro-AM1“ klasėje. Prabėgus vos mėnesiui, jis gavo žinią iš FIA – pateko į jų organizuojamos akademijos atranką. Pasigalinėjęs su kitais jaunais talentais, Jonas Gelžinis buvo atrinktas į FIA akademijos 18 geriausių pasaulio jaunų lenktynininkų.

Štai kaip pasiskirstė pašnekovų balsai trims geriausiems lenktynininkams:

Jonas Gelžinis 6,5
Vytautas Švedas 4
Dominykas Butvilas 4

Daugiau apie Jono Gelžinio 2011-ųjų metų pasiekimus skaitykite čia.

Juta Racing nuotr./Carrera GB Cup finalas
„Juta Racing“ nuotr./„Carrera GB Cup“ finalas

Geriausias 2011-ųjų autosporto renginys

Šioje nominacioje buvo ką skaičiuoti, mat keletas pašnekovų savo balsus padalino keliems. Teko pasitelkti matematikos ekspertą – skaičiuotuvą. Dalinome, pridėjome ir štai rezultatai. Geriausias 2011-ųjų metų Lietuvos autosporto renginys – „Omnitel 1000 km“ lenktynės Palangoje!

Šis renginys abejingų nepaliko. Jį arba myli, arba nekenčia. Teisūs tie, kurie sako, kad tai – verslininkų varžybos. Taip, jų gausu ir lenktyniniuose automobiliuose, ir tribūnose. Tačiau faktai kalba patys už save – šiose lenktynėse išvydome pasaulinio lygio „Spyker Squadron“ komandą, šiose lenktynėse važiavo ir jas gyrė Peteris Dumbreckas – vienas geriausių ilgų nuotolių lenktynininkų Europoje bei Tomas Coronelis - pasaulio kėbulinių automobilių čempionato (WTCC) lyderis.

Puikų organizatorių darbą patvirtina kaimynų latvių ir estų prašymai padėti organizuoti panašias lenktynes jų šalyse.

Prieš pateikdami tikslius rezultatus, norime priminti kolegos Donato Večerskio verdiktą. Donatas geriausiu autosporto įvykiu išrinko WRC etapo Lietuvoje projektą. Pasak jo, projektas jau virsta kūnu. GAZAS.LT linki, kad WRC etapas Lietuvoje kuo greičiau būtų minimas ne kaip planas, o kaip praėjęs ir puikiai įvykdytas renginys!

„Omnitel 1000 km“ lenktynės Palangoje 6,5
„300 Lakes Rally“ ralis Zarasuose 5
„Halls Winter Rally“ žiemos ralis Utenoje 2

Daugiau apie 2011 m. „Omnitel 1000 km“ lenktynes skaitykite čia.

Gražiausi „Omnitel 1000 km“ lenktynių kadrai.

Algirdo Venskaus/waska.lt nuotr./Omnitel 1000 km lenktynės. Nugalėtojų trejerukas
Algirdo Venskaus/waska.lt nuotr./„Omnitel 1000 km lenktynės“. 2011-ųjų ugalėtojų trejerukas

Autosporto viltis

Sumuojant Lietuvos autosporto vilties balsus, susidūrėme su didelėmis problemomis. Mat retas pašnekovas įvardino kažką, ką galima skaičiuoti. Taip, buvo paminėtas ir šių rinkimo nugalėtojo brolis Ignas Gelžinis, kuris jau šiais metais startuos Didžiosios Britanijos „Renault Clio Cup“ lenktynėse, ir Druskininkų ralis, ir net moteriškas ralio ekipažas – Joana Survilaitė ir Vesta Survilienė. Tačiau didele taškų persvara Metų vilties nominacijoje nugalėtoju skelbiame ne žmogų ir ne įvykį.

Nugalėtojas – Lietuvos automobilių sportas. Jo populiarinimas, įvairių autosporto šakų draugystė, šalių draugystė, žiedinių lenktynių sugrįžimas, nesutarimų pabaiga, finansinių problemų sprendimas – tai autosporto profesionalų išreikštos viltys 2012-iems metams. Taigi, visų pašnekovų vardu prizą skiriame Lietuvos automobilių sporto federacijai, akcentuodami, kad tai – ne prizas už nuopelnus, o bendruomenės išreikšta viltis.

Jei steigtumėm Metų geros emocijos nominaciją, ji atitektų „Fast Lap“ lenktynių organizatoriams. Bent dešimt iš septyniolikos balsavusių minėjo šią lenktynių seriją, kaip gerą pavyzdį. Tai – geros idėjos, nuoširdaus darbo ir puikių žmonių bendro darbo rezultatas.

Visas naujienas apie įvykius Lietuvos automobilių sporto federacijoje skaitykite čia.

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Fast Lap Race ir LŽLČ varžybos
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./„Fast Lap Race“ ir LŽLČ varžybos

Metų nusivylimas

Ne tokioje linksmoje nominacijoje nugalėtojo, deja, išrinkti nepavyko. Nei vienas pašnekovas neįvardino to paties, todėl suvestinėse turime septyniolika skirtingų įvykių, lenktynininkų, faktų ir nutikimų. Verta išskirti Kazimiero Vasiliausko sakinį.

Metų nusivylimu buvo įvardintos ir žiedinės lenktynės Lietuvoje

„Metų nusivylimas man – mano karjeros autosporte pabaiga“, – taria Kazimieras šiuo metu Vilniuje studijuojantis teisės mokslus.

Praėjusiais metais džiaugėmės puikiu Pauliaus Pleskovo pasirodymu Europos kroso trasose. Deja, šiais metais Paulius buvo įvardintas nusivylimų skyriuje. Automobilių sporte sėkmė lemia daug, o jos Pauliui labai pritrūko.

Darius Grinbergas taip pat savo nusivylimu įvardino sėkmės faktorių. „1000 km“ lenktynėse vienas po kito krito lyderiai. Vieniems neatlaikė varikliai, kitiems nepavyko išvengti avarijų. Buvo ir kuriozų – „Spyker“ automobilyje neatlaikė pavarų perjungimo trosas. Tiksliau, trys – vienas treniruotėse, du lenktynėse.

Tačiau į 2012-uosius rekomenduojame žvelgti optimistiškai. Todėl paskutiniu sakiniu priminsime LASF prezidento Gintaro Furmanavičiaus metų nusivylimą, kuris, lyginant su kitais, labiau komiškas, nei liūdnas. „Metų nusivylimas man – oras 1000 km lenktynėse. Per tokius purvus bridau, kad džinsus teko išmesti“, – vasaros prisiminimu dalinosi prezidentas. Visam Lietuvos autosportui GAZAS.LT ir „Publicum Sport“ vardu linkime, kad problemos būtų tik tokios menkos.

Algirdo Venskaus/waska.lt nuotr./Omnitel 1000 km lenktynės. Kazimieras Vasiliauskas
Algirdo Venskaus/waska.lt nuotr./„Omnitel 1000 km lenktynės“. Kazimieras Vasiliauskas

Štai kam savo balsus atidavė kiekvienas iš septyniolikos pašnekovų.

Pašnekovas Metų lenktynininkas Metų autosporto renginys 2012-ųjų viltis Metų nusivylimas
Gediminas Grigaitis Vytautas Švedas „4x4 perimetras“ Simas Juodviršis Ž.Vaškytės frazė: „1000 km nugalėjo silpnesni“
Vytautas Švedas - „300 Lakes rally“ Ralis Druskininkuose Nepavyko startuoti WRC
Giedrius Čenkus Dominykas Butvilas „300 Lakes rally“ ir „Halls Winter Rally“ Rokas Kvaraciejus „Audi Xtra Coupe“
Benediktas Vanagas Dominykas Butvilas 4 renginiai* Baltijos šalių perspektyva autosporte Autosporto visuomenės susiskaldymas
Gintaras Furmanavičius Rokas Kvaraciejus „Omnitel 1000 km“ LASF ir kartingų sportas Oras „Omnitel 1000 km“ lenktynėse
Darius Grinbergas Jonas Gelžinis „Omnitel 1000 km“ Ignas Gelžinis Lyderių kritimai „Omnitel 1000 km“ lenktynėse
Jonas Dereškevičius Jonas Gelžinis - Jonas Gelžinis Prastas jo mokinių pasirodymas
Ramūnas Fetingis Jonas Gelžinis ir Simas Juodviršis „Omnitel 1000 km“ Taika Lietuvos autosporte Banko „Snoras“ bankrotas
Kazimieras Vasiliauskas Jonas Gelžinis „Omnitel 1000 km“ Autosporto biudžetas Lenktynininko karjeros pabaiga
Saulenis Pociūnas Dominykas Butvilas „Omnitel 1000 km“ Druskininkų ralis Simo Juodviršio pasirodymas pasaulio čemp.
Darius Jonušis Jonas Gelžinis „Omnitel 1000 km“ Žiedinių lenktynių trasa Lietuvoje K.Vasiliausko karjeros pabaiga
Renaldas Gabartas Jonas Gelžinis „Halls Winter Rally“ „Fast Lap“ Latvių ekipažo nesėkmė žurnalistų ralyje
Dmtrijus Miačinas Vytautas Švedas „300 Lakes Rally“ Dominykas Butvilas „Vilniaus“ ralis
Donatas Večerskis Jonas Gelžinis WRC Lietuvoje projektas Lietuvos autosporto tobulėjimas „Nemuno Žiedo“ trasos rekonstrukcija
Nerijus Naujokaitis Vytautas Švedas „300 Lakes Rally“ Autosporto populiarumo didėjimas P.Pleskovo pasirodymas Europos čemp.
Goda Deksnytė Dominykas Butvilas „300 Lakes Rally“ Joanos Survilaitės ir Vestos Survilienės ekipažas Nuomonė apie „Martin Sport“ komandos „Honda Civic“
Paulius Insoda Vytautas Švedas 4 renginiai* Nesutarimų autosporte pabaiga Žiedinių lenktynių čempionatas

* – „300 Lakes Rally“, „Halls Winter Rally“, „Omnitel 1000 km“ ir „Fast Lap“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius