Skelbiame „80 autosporto metų nuotraukose“ konkurso nugalėtojus

Lietuvos automobilių sportui šiais metais švenčiant savo 80-ąjį gimtadienį, Lietuvos automobilių sporto federacija ir GAZAS.LT organizavo fotografijų konkursą „80 autosporto metų nuotraukose“.
Geriausias konkurso kadras
Geriausias konkurso kadras / Mato Valiulio nuotr.

Iš bemaž 250 skaitytojų pateiktų nuotraukų finaliniam vertinimui buvo atrinktos 45 nuotraukos, kurių autoriai tarpusavyje varžėsi ne tik dėl pagrindinio, „Geriausio kadro autoriaus“ titulo, bet ir dėl laimėtojams atskirose konkurso temose atiteksiančių prizų.

Susumavus GAZAS.LT skaitytojų ir vertinimo komisijos balsus paaiškėjo, kad „Emocijų“ temoje geriausia nuotrauka pripažintas Romo Namajuškos 2007 m. užfiksuotas „Toyota Celica“ „pasibučiavimas“ su pieva. Antroje vietoje – Petro Bėtos kadras iš 2007 m. ralio „Kauno ruduo“, trečia vieta atiteko Giedriui  Matulaičiui už nuotrauką, kurioje ralio lenktynininkas Mindaugas Daunoravičius užfiksuotas prieš startą  pirmosiose 2011 m. „FastLap“ lenktynių serijos varžybose.
Tomo Čekanavičiaus nuotr./1 vieta Emocijos temoje
1 vieta „Emocijos“ temoje

 

Balsavusiųjų nuomone dar viena Giedriaus Matulaičio nuotrauka, kurioje užfiksuoti iš  „Nissan 240SX” besiveržiantys liepsnos liežuviai, verta geriausios nuotraukos „Technikos“ temoje titulo. Antra vieta atiteko Dariaus Kibirkšties kadrui, trečioje vietoje – istorinis Andriaus Kavaliausko atsiųstas kadras, kuris pripažintas geriausiu ir istorinio kadro kategorijoje.
Giedriaus Matulaičio nuotr./1 vieta Technika temoje
1 vieta „Technika“ temoje
Įdomiausia nuotrauka „Už kadro“ vienbalsiai išrinktas Tomo Čekanavičiaus užfiksuotas vaizdelis, kuriame greičio ruožu darda ne lenktyninis automobilis, o arkliu kinkytas vežimas.  Antroje vietoje – Mato Valiulio nuotrauka iš Europos automobilių kroso čempionato etapo varžybų, trečia – Audriaus Gelžinio nuotrauka, kurioje daugkartinis žiedinių lenktynių prizininkas Jonas Gelžinis savo karjeros pradžioje, 1994-aisiais.
Tomo Čekanavičiaus nuotr./1 vieta Už kadro temoje
1 vieta „Už kadro“ temoje
Konkurso vertinimo komisija, sudaryta iš Lietuvos automobilių ralio čempiono Vytauto Švedo, LASF atstovų - viceprezidento Ramūno Šaučikovo ir 4x4 komiteto pirmininko Gedimino Grigaičio, GAZAS.LT atstovų Ramūno Fetingio ir Tomo Digaičio bei „15 min“ fotografo Eriko Ovčarenkos „Geriausio konkurso kadro“ autoriumi pripažino Matą Valiulį, už „Classic“ ralyje užfiksuotas žiūrovų emocijas.  Geriausio kadro autoriui atiteks galimybė patirti tai, ką kiekvienose varžybose patiria daugkartiniu Lietuvos, Baltijos šalių ir NEZ ralio čempiono Vytauto Švedo šturmanas!
Mato Valiulio nuotr./Geriausias konkurso kadras
Geriausias konkurso kadras

Prizai!

Visi prizininkai bus apdovanoti ne tik LASF diplomais: pirmąsias vietas temose užėmę fotografijų autoriai bus apdovanoti VŠĮ „Ekstremvita“ ekstremalaus vairavimo pamokomis. Visi 9 pirmų trijų vietų temose autoriai taip pat gaus ir E.Jako knygas „Nuo rato iki greičio rekordų“, o geriausio istorinio kadro autorius turės galimybę pralėkti Lietuvos automobilių ralio čempiono A2000 klasėje Dmitrijaus Miačino pilotuojamu ralio automobiliu.

Konkurso nugalėtojai bus apdovanoti Lietuvos automobilių ralio ir žiedinių lenktynių sezono uždarymo renginyje lapkričio 24 d., Kaune, o nuotraukas, dalyvavusias konkurse jau nuo rytojaus galėsite pamatyti Vilniuje, Konstitucijos pr. 7A esančioje „Coffee-Inn“ kavinėje. Konkurso „80 autosporto metų nuotraukose“ fotografijų parodą vėliau galės apžiūrėti ir Kauno, Šiaulių bei Klaipėdos gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius