Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Slalomo trasą Gustonių aerodrome išbandė ir policijos pareigūnai

Nors slalomo treniruotės Panevėžio rajone esančiame Gustonių aerodrome vyksta savaitgaliais, tačiau šįkart veiksmas vyko darbo dienomis. Pirmadienį ir antradienį čia buvo surengti kursai, kuriuose dalyvavo policijos pareigūnai.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Gustonių aerodrome, kuriame slalomo treniruotes rengia automobilių sporto klubas „Ladasport“, šįkart važinėjosi ne sportiniai lenktynininkų, bet tarnybiniai policijos pareigūnų automobiliai.

Nuo pagrindinio Panevėžys-Šiauliai kelio iš tolo buvo matyti tarnybinių automobilių švyturėliai, tad ne vienam pravažiuojančiam kilo klausimas, ką aerodrome veikia policija?

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Paaiškėjo, kad Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas čia surengė kursus iš Pasvalio, Kupiškio, Rokiškio bei Biržų atvykusiems pareigūnams.

Šių kursų esmė yra ne greitis, bet pati važiavimo esmė – manevravimas slalomo trasoje, parkavimas.

„Čia vyksta dviejų dienų kursai, kad pareigūnai gautų teisę vairuoti specialiąsias transporto priemones su švyturėliais. Tas pažymėjimas yra išduodamas individualiai kiekvienam ir galioja penkerius metus. Šių kursų pagrindas yra ne greitis, bet pati važiavimo esmė – manevravimas slalomo trasoje, parkavimas. Viską reikia atlikti be klaidų.

Taip pat treniravomės, kaip taisyklingai ir teisingai sustabdyti transporto priemonę ir saugiai prieiti prie automobilio. Esame dėkingi aerodromo valdytojams, kad mus įsileido“, – sakė Panevėžio aspkrities VPK Kelių policijos tarnybos Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio specialistas Vainius Rapševičius.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Pareigūnų prašymo įsileisti juos kursams į aerodromą sulaukęs ASK „Ladasport“ vadovas ir slalomo treniruočių organizatorius Dalius Draugelis pasidžiaugė, kad naujam gyvenimui prikeltas aerodromas dabar traukia ne tik slalomo treniruočių megėjus, bet čia vietos randa ir policija.

Tomo Markelevičiaus nuotr./ASK „Ladasport“ prezidentas Dalius Draugelis
Tomo Markelevičiaus nuotr./ASK „Ladasport“ prezidentas Dalius Draugelis

„Šiame aerodrome vykstančios slalomo treniruotės visada pritraukia gausų būrį dalyvių. Tai puiki vieta pasisemti vairavimo įgūdžių ar saugiai iškrauti susikaupusį adrenaliną.

Džiaugiuosi, kad mūsų klubas gali prisidėti ir prie policijos pareigūnų tobulėjimo, nes policija yra labai svarbi mūsų visuomenės dalis.

Laukiame pareigūnų atvykstant į slalomo treniruotes su asmeniniais automobiliais, kur jie galės išbandyti savo jėgas dalyvių gretose. Visą informaciją apie organizuojamas treniruotes galima rasti mūsų „Facebook“ paskyroje“, – sakė ASK „Ladasport“ prezidentas Dalius Draugelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius